Craiova: Doljenii, dornici să intre în afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Doljenii, dornici să intre în afaceri
Craiova: Doljenii, dornici să intre în afaceri

Numărul agenţilor economici înregistraţi la Registrul Comerţului în primele 2 luni ale lui 2009 e cu 27% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cifrele oficiale furnizate de Oficiul Registrului Comerţului (ORC) de pe lângă Tribunalul Dolj arată că, în primele două luni din 2009, au fost înregistrate 744 de entităţi economice noi, faţă de numai 580 de firme înregistrate în aceeaşi perioadă din 2008. Potrivit datelor ORC, doljenii preferă comerţul şi serviciile atunci când vor să înceapă o afacere.

Jumătate din firme sunt PFA-uri

Deşi numărul agenţilor economici înregistraţi a crescut, mai mult de jumătate dintre aceştia sunt persoane fizice autorizate, ceea ce înseamnă că aceştia plătesc impozite diminuate. Creşterea e una semnificativă faţă de situaţia înregistrată anul trecut.  În timp ce în ianuarie şi februarie 2009 s-au înregistrat 402 persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi familiale, în aceeaşi perioadă a anului trecut doar 160 de doljeni s-au înregistrat sub aceste forme la ORC.

Falimente pe bandă în Dolj

Situaţia este una paradoxală, dacă ar fi să avem în vedere şi numărul firmelor radiate în Dolj în primele luni ale anului. Datele ORC arată că în judeţ au fost înregistrate în ianuarie şi februarie cu 60% mai multe radieri decât în aceeaşi perioadă din 2008. “În anul 2009 au fost radiate 156 de firme, motivul principal fiind falimentul, faţă de 94 de firme radiate în anul 2008 în aceeaşi perioadă”, ne-a declarat Gheorghe Celea, directorul ORC.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite