Craiova: Doljenii au cumpărat flori, cu plasele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Doljenii au cumpărat flori, cu plasele
Craiova: Doljenii au cumpărat flori, cu plasele

Craiovenii au făcut ravagii la EXPOFLORA, expoziţia de flori care s-a deschis ieri în Piaţa Mihai Viteazul. Comercianţii, veniţi din toate oraşele ţării şi chiar din străinătate, ne-au informat că astăzi vânzările au mers ca pe roate, spre deosebire de ieri, când a plouat.


Printre cele mai căutate plante au fost muşcatele, la 2 lei, azaleele, la 30 lei şi chiar lămâii, la 250 lei. Spre uimirea negustorilor, oltenii nu au rămas indiferenţi la palmierii importaţi din Olanda, al căror preţ atinge 1.100 lei. Nimeni însă nu a scos din buzunar 2.400 lei, pentru un palmier olandez de trei metri. „Se cumpără florile amarilis, la 30 lei, din care am dăruit şi ieri preşedintelui României, Traian Băsescu. Este o floare regală“, ne-a spus Iuliana Dudaş, din Satu Mare. Floarea Clematis, sau „The President“, oferită de un alt comerciant preşedintelui ţării, a făcut deliciul trecătorilor. Primarul Antonie Solomon a vizitat în această dimineaţă mai multe standuri ale expoziţiei, şi a primit în dar două flori de busuioc, cultivate în Roma

Primarul a primit busuioc

Printre trecătorii care azi dimineaţă au admirat plantele expuse a fost şi primarul Antonie Solomon. Acesta a primit în dar două flori de busuioc roşu şi verde, cu miros de tămâie, aduse tocmai din Italia. „La un interval de câteva luni se ofileşte floarea. Dacă se retează vârful, planta se forţează să creeze o altă floare“, ne-a explicat Robert Kellner, din Roma. Primarul s-a aratăt încântat şi a ţinut să sublinieze că le va îngriji cu mare atenţie. „Dacă veniţi la Leamna, o să vedeţi ce grădină frumoasă am. Cine iubeşte florile, are un suflet frumos“, a declarat Antonie Solomon.

La acest eveniment, care se va închide pe 3 iunie, participă 60 de societăţi.

Când şi ce flori aţi primit cadou ultima dată?

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite