Craiova: Doljenii au câştigat toate premiile de la oratorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase elevi din Craiova au obţinut toate diplomele de la ediţia a V-a a Festivalului Oratoric “Sfântul Ioan Gură de Aur”, faza interjudeţeană. Evenimentul a avut loc la ora 11.00, la Biserica Mântuleasa din oraş.

Timp de o oră, 12 şcolari din judeţele Dolj şi Mehedinţi au rostit discursuri cu teme religioase. Candidaţii au fost împărţiţi în două categorii : juniorii, în clasele a IX-a, a X-a, şi seniorii, în clasele a XI-a şi a XII-a.
Tania Stănescu, în primul an de liceu la “Elena Cuza”, a primit locul întâi la grupa de juniori. Fata a convins juriul format din preoţi şi reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare din cele două judeţe că este talentată în a ţine discursuri. Iubirea faţă de semeni : este ideea în jurul căreia adolescenta a dezvoltat întreaga vorbire.  “Este bine să vedem partea bună a oamenilor, nu să le căutăm defectele. Cerşetorii nu trebuie alungaţi, ci ajutaţi. Este nevoie să ne implicăm cu toţii în acţiuni filantropice, astfel încât lumea să fie mai frumoasă”, ne-a spus Tania. Locul întâi de la seniori a fost obţinut de Cristina Stoica, de la Liceul Teoretic “ Henry Coandă ”.

Participanţii au mai vorbit despre modul în care se comportă tinerii în societate şi în biserică, dar şi despre sinucigaşi. “Sunt multe persoane deznădăjduite din cauză că au un eşec, după care suferă o cădere psihică. Ei cred că singura scăpare este să îşi ia viaţa. Unii sunt chiar emo”, a spus Ştefania Scorţaru, de la Colegiul Naţional “ Dl. Tudor” din Drobeta Turnu Severin, care a părăsit Craiova cu o diplomă de onoare.

“Festivalul este dedicat în special elevilor cu capacităţi intelectuale şi oratorice deosebite, urmărind să popularizeze în rândul tinerilor valorile învăţăturii creştine”, a declarat pr. Ion Resceanu, preşedintele fundaţiei “Cuvântul care zideşte”, unul dintre organizatorii festivalului. Printre cei care s-au mai ocupat de acest eveniment se numără inspectoratele şcolare judeţene din Mehedinţi şi Dolj, cât şi Mitropolia Olteniei.    

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite