Craiova: Doljenii din aeroport, avertizaţi despre gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de persoane care au plecat în această dimineaţă spre Italia, de la Aeroportul Internaţional Craiova, au fost informate despre simptomele noii gripe. Un cadru medical le-a spus oamenilor că este riscant să călătorească în ţările afectate, precum Mexic şi Austria.

Astăzi au avut loc două curse spre Tmişoara: una la 7.15 şi ce-a de-a doua la 16.00. Din Banat, oltenii au luat drumul străinătăţii. La 6.00, şapte craioveni aşteptau ghemuiţi, pe scaunele din Aeroportul Internaţional Craiova (AIC), să se îmbarce. Oamenii susţin că sunt nevoiţi să plece la muncă, după ce şi-au petrecut vacanţa de Paşte în ţară. Cu şacoşele umplute ochi, oltenii se uitau mitraţi către asistenta medicală de la intrarea în aeroport, care le vorbea despre gripa ce a făcut vâlvă în toată lumea.

„Când te loveşte necazul, nu au unde să scapi!”

Daniela Georgescu, de 29 de ani, este însoţită de un frate şi de tată. Cu şerveţelele umede în mână, tânăra mă priveşte nedumerită. „Gripa porcină? Am auzit ceva pe la televizor, dar am de ales? Dacă se întâmplă să mă atace viruşii, pot să stau închisă într-o sticlă, că tot m-aş îmbolnăvi. Când te loveşte necazul, nu ai unde să scapi”, mărturiseşte Daniela. De gripă, nu ştie mai nimic. Doar că televiziunile şi ziarele vuiesc despre ameninţarea unei tulpini, de care, până în prezent, nimeni nu a avut habar. „Am înţeles că te ia durerea de cap, că te simţi mai moleşit. Am citit prin ziare că şi România ar exista un astfel de caz. Ce-o fi, o fi! O să mă feresc, adică o să fiu mai atentă la ce spun medicii, ca să fie totul bine. Însă la Italia nu renunţ”, adaugă Daniela. După care îşi îndreaptă privirea spre familie. „Ai auzit, frate? Cică este rău în Italia, de la gripă”, se aude glasul craiovencei.

În numărul de astăzi al Adevărului de Seară Craiova puteţi afla ce efect are gripa porcină asupra călătorilor.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite