Craiova: Deţinuţii au stat de vorbă cu elevii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor scoate deţinuţii de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă (PMS) din Craiova în mijlocul elevilor.

Două persoane private de liberate pentru infracţiuni care au avut legătură cu drogurile au participat, astăzi, la Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ din Craiova, la o dezbatere pe tema riscurilor la care sunt expuşi consumatorii. „Discuţiile interactive cu persoane care s-au confruntat cu astfel de probleme sunt constructive pentru elevi.

În ultimii ani, datorită intensificării fenomenului de trafic de droguri, tinerii, în special elevii, sunt foarte expuşi consumului. Studiile realizate au relevat o creştere a consumului de stupefiante, mai ales în rândul adolescenţilor“, a declarat subinspectorul Florin Nicolăiţă, reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj. „Proiectul cuprinde mai multe unităţi şcolare din Dolj şi implică mai mulţi deţinuţi cu trecut în infracţiuni legate de droguri, selectaţi de PMS şi în funcţie de deschiderea lor către a împărtăşi din experienţa proprie“, a mai adăugat Nicolăiţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite