Craiova: Deţinuţii au curăţat pădurea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condamnaţii de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă (PMS) Craiova au dat o lecţie civică cetăţenilor care şi-au lăsat gunoaiele în mijlocul pădurii, după ce au chefuit de 1 Mai.  

Un grup de 10 persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Craiova a participat la o acţiune de ecologizare a unei zone împădurite de la marginea Băniei. Timp de două ore, grupul de persoane private de libertate a acţionat în zona pădurii Bucovăţ strângând importante cantităţi de resturi menajere, pet-uri şi alte reziduuri aflate pe spaţiile verzi ale pădurii.

„Proiectul a urmărit două scopuri majore ale demersurilor de intervenţie recuperativă în cazul persoanelor private de libertate: implicarea voluntară în activităţi cu caracter social şi conştientizarea importanţei conservării mediului înconjurător”, a explicat purtătorul de cuvânt al PRMS Craiova, Daniel Barbu.

Pregătiţi pentru reintegrare în societate

Procesul de intervenţie recuperativă în cazul persoanelor care execută pedepse privative de libertate este o acţiune complexă care include activităţi diverse de educaţie, în scopul pregătirii revenirii în societate a persoanelor private de libertate.

Activitatea a fost iniţiată de către serviciile de asistenţă psihosocială şi educaţie ale penitenciarului şi a fost sprijinită de către Ocolul Silvic Craiova. Alin Pîrcălabu, reprezentantul silvic, a coordonat întreaga activitate la finalul căreia s-a declarat mulţumit de rezultatele obţinute.

„Au fost adunaţi saci întregi cu resturi manajere, lăsate de cei care au petrecut de 1 Mai. Din păcate oamenii nu vor să înţeleagă că păstrarea mediului înconjurător este esenţială. Apreciez această activitate a deţinuţilor. Este cu adevărat folositoare în ecologizarea şi conservarea mediului înconjurător”, a spus Alin Pîrcălabu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite