Craiova: Să vină DNA-ul la prefectură!- revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa locală scrie azi despre decizia definitivă dată de instanţele craiovene în cazul retrocedărilor de la Staţiunea de Cercetare Şimnic, dar şi despre funcţionarele de la casieria Universităţii de la Agronomie, care au decis să tragă obloanele din cauza aglomeraţiei infernale.

Să vină DNA-ul la prefectură!, cere azi în paginile sale cotidianul Gazeta de Sud. O sentinţă definitivă şi irevocabilă pronunţată vineri de Tribunalul Dolj arată faptul că membrii Comisiei Judeţene de Aplicare a Legilor Fondului Funciar au greşit atunci când au decis să dea aproape 1000 de hectare din terenurile Staţiunii Şimnic comunelor Şimnicu de Sus şi Gherceşti pentru retrocedări. Terenurile s-au întors, practic, la stat. „Cei care au primit titluri acolo vor putea merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Pentru ca terenul să se întoarcă în domeniul public, trebuie hotărâri de instanţă separate, care să anuleze titlurile de proprietate”,a  declarat însă Eugen Marinescu, directorul Direcţiei de Verificare a Legalităţii Actelor din Prefectură.


Revoltă cu casa închisă la Agronomie, scrie azi cotidianul Ediţie Specială. Studenţii de la Universitatea din Craiova care au amânat până în ultimul moment achitarea taxelor de şcolarizare au avut zi de coşmar vineri. După ce au aşteptat ore în şir cu speranţa că vor ajunge, într-un final, la ghişee, mulţi dintre ei au plecat cu buzele umflate, întrucât funcţionarele, din pricina aglomeraţiei infernale, au clacat şi au decis să tragă obloanele. Când casieria s-a închis, spiritele s-au încins, iar studenţii au fost evacuaţi şi chiar, susţin unii, agresaţi de agenţii de pază. De altfel, jurnali ştii veniţi să se documenteze la sediul Direcţiei Economice a Universităţii au fost ei înşişi îmbrânciţi şi luaţi pe sus de “luptătorii” de la Ardia.

Craiovenii care nu şi-au depus declaraţiile de venit, pasibili de amendă. Cotidianul Cuvântul Libertăţii îi atenţionează azi pe cititoriii săi că riscă amenzi din partea organelor fiscal în cazul în care nu şi-au depus până vineri declaraţiile de venit. Nedepunerea declaraţiei în termenul legal se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10-100 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite