Craiova: Cumpărătorii fac slalom printre maşinile din Piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Cumpărătorii fac slalom printre maşinile din Piaţă
Craiova: Cumpărătorii fac slalom printre maşinile din Piaţă

Craiovenii care merg la cumpărături în Piaţa Centrală riscă să fie accidentaţi de maşini şi scutere. Administraţia Pieţelor a fost atenţionată de consilierii locali să nu mai permită accesul maşinilor particulare în cea mai mare piaţă a oraşului.

Mersul la cumpărături în Piaţa Centrală a devenit sport extrem pentru craioveni, care sunt nevoiţi să să ferească , mai ales sâmbăta şi duminica, din calea maşinilor mai mari sau mai mici şi scuterelor care trec de bariere. Situaţia a ajuns şi la urechile mai marilor din Primărie, care s-au decis să facă pândă la intrarea în Piaţă.

Viceprimarul Marinică Dincă a declarat că, după mai multe ore petrecute în Piaţă, a constatat că patronii magazinelor vin cu maşinile personale şi le parchează în incinta pieţei, fără a ţine cont că în incintă nu e permis decât accesul autovehiculelor de marfă. „Am fost patru zile în piaţă şi am stat la pândă. Am constatat nişte nereguli şi i-am cerut directorului să aplice sancţiuni. Minunea a durat trei zile. Am primit telefoane de la patroni, că vor să intre cu maşinile în piaţă să aprovizioneze. Păi eu am văzut acolo şi decapotabile şi nu cred că aveau cum să aducă marfa cu maşinile alea. Există pericolul să te calce maşina în piaţă”, a declarat Dincă în şedinţa de Consiliu local din această săptămână. O altă problemă reclamată în consiliu a fost aceea a tarifelor pentru accesul maşinilor în Piaţă. Consilierul Teodor Radu susţine că, deşi la intrare se precizează că nu se plăteşte nimic dacă stai sub 45 de minute în Piaţă, taxele sunt percepute indiferent de timpul petrecut în zonă.

„Piloşii” din Primărie, pârâţi

Chiar de dimineaţă, doamna care stă de pază la barierele montate de Serviciul Administraţia Pieţelor din cadrul Primăriei nu mai prididea să dea drumul în incinta pieţei şoferilor cu treburi prin zonă. „Ăsta e patronul de la Pâine, ăsta e doar cu un scuter…Eu cred că nu au văzut bine domnii consilieri când s-au plâns. Păi atunci când vin cei de la Primărie şi Prefectură şi se roagă de mine să le dau drumul, că nu au de luat decât un sac de cartofi, atunci cum e?!“, a spus, sub protecţia anonimatului, doamna responsabilă cu ridicatul barierei în Piaţă.

Autostrada din Piaţă

Craiovenii care erau de dimineaţă la cumpărături prin piaţă s-au plâns de faptul că sunt nevoiţi să se dea în lături din calea motoretelor şi scuterelor care apar pe nesimţite pe alei. „Mi s-a întâmplat să nu văd că dintre oamenii din faţa mea, apare un scuter condus de câte un puştan şi vine fix spre mine. Nu poţi fi mereu cu ochii în patru, că poate dă peste tine un iresponsabil”, ne-a spus de dimineaţă Vasile Trâncă, pensionar. O altă nemulţumire a craiovenilor este cea legată de locurile de parcare din zona pieţei. În parcarea amenajată în zonă nu mai era de dimineaţă niciun loc, aşa cum anunţa o pancartă mare, postată la intrare.

Programul de acces în Piaţă

Maşinile de marfă pot intra în piaţă în fiecare zi, între orele 5 şi 9 şi de la ora 13 la ora 15. Între 1 aprilie şi 31 octombrie accesul se face între orele 17 şi 21 iar iarna până la ora 20. Taxa pentru maşinile care stau mai mult de 45 de minute în Piaţă e de 7 lei, între 45 de minute şi o oră şi 10 lei pentru fiecare oră după depăşirea celor 60 de minute.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite