Craiova: Cumpărători tot mai săraci în Târgul Romaneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nimic nu se mai vinde, nimic nu se mai cumpără. Lumea e prea săracă chiar şi pentru un chilipir.

Vechituri cât vezi cu ochii în Târgul din Romaneşti. Erau la mare căutare până anul trecut, spun toţi cei care, duminică şi luni, acoperă asfaltul cu piese şi accesorii auto, tractoare, biciclete, boxe audio, radiatoare, şuruburi, felurite fiare ruginite sau roţi de maşini. „Nu-s cumpărători. Nu mai merge. N-are lumea bani“, spune băileşteanul Dumitru Corneanu, pensionat din agricultură, fost tractorist. După mai bine de 30 de muncă are 430 de lei pensie. Bărbatul susţine că face negoţ cu obiecte vechi din cauza banilor puţini. Copiii îi mai aduc din străinătate biciclete second-hand pe care le dă cu 150 de lei, vinde şi cârlige de remorcat cu 100 de lei bucata, nişte boxe cu 20 de lei.

Se duce Dacia, se duce şi afacerea

Cu mai puţin de 50 de lei, pleci acasă cu o triplă de Dacie, un far, o bobină de inducţie, chiar cu o aripă faţă de la un Tico. Pe toate le are la vânzare nea Stică Dană, tot pensionar cu pensie mică. Are 550 de lei pe lună. „Dacă m-aş descurca cu banii ăştia, n-aş mai veni pe aici, prin friguri, prin ploi“, se confesează bătrânul. Marea lui supărare este că daciile sunt pe cale de dispariţie şi chiar nu ştie ce se va face în momentul în care nu va mai fi nevoie de obiectele vândute de el. Deja e semn rău. Cară de-o lună la târg o punte de break. Zice că preţul e bun, 200 de lei, dar pare că nimeni n-o vrea.

Preţuri bune, buzunare subţiri

Târgul stă bine, în schimb, la capitolul vizitatori. Aleile, pavate de-o parte şi de alta cu obiectele expuse la vânzare, sunt pline cu zeci de curioşi. Aruncă o privire, comentează preţurile, mai schimbă câte o impresie cu negustorii şi merg mai departe. Sunt prea săraci ca să mai cumpere ceva.


Citiţi un amplu reportaj despre târgul de săptămână în Adevărul de Seară Craiova!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite