Craiova: Craiovenii au golit magazinele de peşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În calendarul ortodox este astăzi Bunavestirea, zi însemnată cu cruce Roşie. Gospodinele au cumpărat peşte pentru a pregăti preparate cât mai diverse, toate din macrou, pentru că este mai accesibil: ciorbă, saramură şi marinată.

Fiind dezlegare la peşte în Postul Paştelui, gospodinele din toată ţara obişnuiesc să se aprovizioneze din timp, ca să poată găti pe îndelete pentru masa de praznic.
Magazinele de profil din Piaţa Centrală a Craiovei au fost ieri aglomerate, vânzătoarele abia reuşind să servească toţi clienţii. Patronii pescăriilor spun că profitul le-a crescut de 10 ori în ultimele zile. „Avem macrou, cod, file de Pangasius. Am vândut ieri 500 de Kilograme, majoritatea macrou. În zilele obişnuite, se cumpărau cam 50 de Kilograme”, a declarat Vasile Marian, şef de magazin. Una dintre bătrânele aflate la rând, Cleopatra Sandu, era mulţumită că a găsit ce căuta: „De 10 lei voi lua macrou pentru împărţit, că e mai ieftin şi destul de gustos. Învârtesc o mămăligă tare, fac şi mujdei. Am doi vecini la care voi da de pomană“.

Mai multe amănunte aflaţi din Adevărul de Seară, din Craiova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite