Craiova: Copiii din Ciutura au primit daruri de 1 Iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Copiii din Ciutura au primit daruri de 1 Iunie
Craiova: Copiii din Ciutura au primit daruri de 1 Iunie

Micuţii din localitatea Ciutura, unde se termină strada, au fost surprinşi azi dimineaţă să afle că sunt sărbătoriţi. Un craiovean stabilit la Roma le-a luminat ziua, dăruindu-le un calculator, dulciuri, baloane şi jucării.

La grupul şcolar din satul Ciutura, comuna Vârvoru de Jos, la 25 de kilometri de Craiova, copiii primesc jucării doar la zile mari: Crăciun, uneori Paşte şi, de ceva ani încoace, de 1 Iunie. Cei mai mulţi provin din familii sărace. În cel mai fericit caz, unul dintre părinţi lucrează. De un an de zile, de când criza financiară îşi face simţite efectele, oamenii şi-au pierdut serviciile şi trăiesc de pe-o zi pe alta, din munca la sapă. În cele mai dramatice situaţii, deloc puţine la număr, unicul venit îl reprezintă alocaţia odraslelor.


„Grădinarii“ s-au răsfăţat cu ciocolată


La grădiniţa din localitate există 24 de „grădinari“, cum li se spune preşcolarilor. În clasele II-III, care învaţă simultan, buchisesc cărţile de citire 29 de elevi. În această dimineaţă, încă de la ora 8.00, cu toţii au avut parte de o surpriză neaşteptată: plase cu ciocolate, păpuşi, maşinuţe, rachete de tenis, cozonaci, dar şi un calculator, la care cadrele nici nu mai îndrăzneau să spere. Visul le-a fost îndeplinit de Robert Kellner, un doljean plecat în urmă cu 18 ani în Roma, Italia, şi care s-a întors în ţară, ca să le facă o bucurie micuţilor din Ciutura, satul în care a copilărit. "Am mai adus luna trecută materiale sanitare: vată, seringi, medicamente, dar am mai pus în pacheţele şi câteva dulciuri. Dar vă rog să nu scrieţi că le-am dat eu, să spuneţi că Dumnezeu a înfăptuit aceste minuni", ne-a spus doljeanul care azi dimineaţă a luat drumul satului în care a trăit cei mai frumoşi ani din viaţă.

Citiţi în Adevărul de Seară de luni, din Craiova, un reportaj despre cum au petrecut ziua de 1 Iunei copiii dintr-un sat în care veniturile familiilor sunt, în mare parte, alocaţiile copiilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite