Craiova: Consiliul Local dă un milion de euro Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali din Bănie au aprobat ieri, cu majoritate de voturi, hotărârea prin care alocă patru milioane de lei pentru echipa de fotbal. Banii vor intra în contul clubului în două tranşe, însă patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, este sceptic.

Mai bine de o jumătate de oră a durat dezbaterea din şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Craiova asupra punctului 19 de pe ordinea de zi, asocierea cu S.C. Fotbal Club U Craiova S.A. Scopul asocierii este susţinerea financiară a echipei de fotbal, contractul fiind încheiat pe o perioadă de un an. O primă tranşă de două milioane de lei vor merge către Ştiinţa prin Hotărâre de Consiliu, urmând ca încă două milioane să fie alocaţi în cel de-al doilea semestru al lui 2009. Sumele vor fi renegociate de la an la an, în funcţie de performanţele pe care la va obţine echipa.

Edilul şef al Craiovei a specificat că vrea ca banii să fie transferaţi către club în regim de urgenţă. „Trebuie să demonstrăm că administraţia locală este responsabilă şi diplomată. Am promis, iar astăzi (ieri - n.r.) ne vom duce promisiunea până la capăt“, a declarat Antonie Solomon.

Îngroapă securea?

Din discuţiile generate în şedinţa de consiliu în ceea ce priveşte tensiunile care au existat între club şi Primăria Craiova, se pare că Solomon ar fi dispus să îngroape securea războiului. „Au existat răutăţi şi din partea mea şi din partea lui Mititelu, dar trebuie lăsate deoparte. Avem, în primul rând, obligaţia morală să susţinem echipa, mai ales în aceste vremuri de criză. Suma nu e mare pentru o echipă de fotbal, care are nevoie de mult mai mult ca să poată întregistra performanţe considerabile“, a adăugat Solomon.
Reacţia lui Mititelu nu a întârziat: „Sunt sceptic că aceşti bani vor intra în contul echipei, dar să vedem ce va fi. Mie mi se pare că totul este aparent bine, când totul este, de fapt, rău“.

Păsuiţi cu impozitele

Înainte de a vota transferul fondurilor către Universitatea, consilierii au dezbătut contextul actual al relaţiei dintre club şi primărie. „La această dată, SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA apare în evidenţele Direcţiei de Impozite şi Taxe cu o datorie neachitată în valoare de 617.953 lei, reprezentând impozite şi taxe locale calculate pe terenuri, clădiri şi mijloace de transport“, declara edilul şef al oraşului într-un comunicat de presă. Cu toate că problema datoriilor a fost comentată de consilierii locali, Solomon i-a sfătuit pe aceştia să manifeste mai multă îngăduinţă faţă de echipă. „S-o lăsăm mai uşor cu condiţiile astea pentru plata impozitelor şi taxelor şi să trecem al adoptarea hotărârii de a susţine echipa“, a fost intervenţia primarului înainte de votarea hotărârii de consiliu.

Mititelu, luat peste picior de consilieri

Neîncrederea arătată anterior de Adrian Mititelu nu a scăpat de comentariile consilierilor. Cazul lui a fost extrapolat într-o veche pildă românească. „Dacă te hotărăşti să ajuţi orbul să treacă strada, ce te faci dacă îţi dai seama, când ai ajuns pe partea cealaltă, că, de fapt, el nici nu voia să traverseze?“, a fost întrebarea retorică pe care Dan Cherciu a adresat-o plenului. „Nu poţi lăsa orbul să treacă strada singur, că-l va călca maşina şi rămâi cu el pe conştiinţă“, a răspuns consilierul Radu Theodor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite