Craiova: Cârcea a dat în judecată Ford România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale din Cârcea au dat în judecată Ford România, cerând în instanţă companiei să se înscrie în registrul agricol şi să plătească impozitele şi taxele la bugetul comunei.

Primarul Valerică Pupăză ne-a declarat că a făcut primele demersuri pe lângă producătorul de automobile încă din septembrie anul trecut însă reprezentanţii Ford nu au dat semne că ar intenţiona să-şi plătească dările la Cârcea, în detrimentul Craiovei.

„Ne-au răspuns în luna octombrie, spunându-ne că nu e problema lor, că trebuie să rezolvăm problemele cu administraţia locală din Craiova. Apoi au venit reprezentanţii fabricii şi le-am arătat hărţi cadastrale, planuri urbanistice, toate actele care demonstrează că uzina se află pe teritoriul comunei Cârcea. Apoi nu au mai dat niciun semn de viaţă şi am hotărât să-i dăm în judecată. Vreau să avem o relaţie bună cu Ford, o relaţie deschisă, eu vreau să le fac un bine pentru că vor plăti cu 30% mai puţin la noi”,a precizat Pupăză. În urmă cu aproximativ 2 ani, Primăria Cârcea a câştigat în instanţă un proces asemănător, în urma căruia supermarketul Metro a fost obligat să achite obligaţiile fiscale la bugetul comunei.

Coşoveni a pierdut cu Daewoo

De cealaltă parte, reprezentanţii municipalităţii craiovene susţin că autorităţile din Cârcea au puţine şanse de reuşită.  Directorul adjunct al Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei, Eugen Călinoiu susţine că situaţia are un precedent nefavorabil comunei Cârcea. „În 1999, Primăria Coşoveni, din care ulterior s-a desprins Cârcea, a cerut acelaşi lucru în instanţă companiei Daewoo şi a pierdut prin hotărâre definitivă şi irevocabilă. Dacă ar fi să se respecte sistemul conform căruia un lucru, odată judecat rămâne stabilit aşa, Cârcea ar trebui să piardă. Dar e dreptul domnului primar să facă ce vrea”,a spus Călinoiu. Miza războiului o constituie cele aproximativ 1,8 milioane euro pe care Ford le plăteşte anual către bugetul local al Craiovei. Primul termen al procesului aflat pe rol la Tribunalul Dolj va avea loc pe 5 mai.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite