Craiova: Bolnavii din spital ţin dieta la fast-food

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce pacienţii de la Spitalul CFR din Craiova au mâncat astăzi varză cu carne, ciorbă ţărănească şi prăjitură cu mere, cei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Nr. 1 s-au alimentat cu hamburger şi hot-dog.

Pacienţii internaţi la Spitalul CFR au mâncat astăzi, la ora 12.00, pe săturate, după cum spun: ciorbă ţărănească, varză cu carne şi prăjitură de biscuiţi cu cremă. În ultimele zile, meniurile celor 120 de persoane spitalizate au cuprins preparate din carne, brânză, ouă, în funcţie de regim.

Se ridică sătui de la masă

„Servim ochi în cuib de cartofi, adică facem un fel de piure, îl întindem pe o tavă unsă cu unt, iar la mijloc punem un ou. Mai avem paste cu brânză, budinci de legume cu sos alb de legătură, sote-uri, ghiveci, supe de găluşte, de crutoane, cu fidea, perişoare”, ne-a spus Geta Marinică, asistent dietetician la Spitalul CFR.
Bolnavii se declară mulţumiţi de lista de bucate de la unitatea medicală menţionată. „Am diabet, iar micul dejun a constat din ceai de plante cu pâine şi pate, la ora 10.00 am avut supliment de rasol, iar la prânz ciorbă cu carne, varză călită cu rasol din carne de vită, şi fructe. La 16.00 servim întotdeauna o cană cu lapte, pentru că este necesar în dieta noastră. Bucătăreasa ne-a spus că deseară o să primim rasol cu cartofi pai şi lapte. Mi-am cumpărat foarte rar câte un fruct, numai când am avut poftă”, ne-a spus Ioana Stanu. O altă pacientă de la acelaşi spital ne-a spus că n-au fost două zile în care să aibă acelaşi fel de mâncare.

Mai multe amănunte găsiţi în Adevărul de Seară de joi, din Craiova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite