Craiova: Bolnavii iau bani de la doctori, ca să trăiască

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doljenii de la Spitalului Nr.1 nu mai au medicamente, nici bani să le cumpere de la farmaciile din oraş. Deşi în depozitul farmaciei de la spital au ajuns, în această dimineaţă, câteva antibiotice, medicaţia de bază pentru cei în stare gravă lipseşte.

Azi dimineaţă, la 9.00, doljenii internaţi la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova căutau în buzunar ultimii zeci de lei, ca să-şi poată procura calmantele. Unii spun că au ajuns în situaţia de a se împrumuta de la colegii de suferinţă şi chiar la medici, ca să-şi poată achiziţiona tratamentul.


„Preferam să jelesc pe patul meu”


Maria Văcăroiu, 37 de ani, din Călăraşi, este internată la SJU de trei zile. Ieri s-a operat de hernie de disc. Încă mai are dureri pe şira spinării. Aseară a dat 25 de lei pe trei cutii de pastile, de 10 lei şi-a cumpărat iaurturi şi portocale, iar azi dimineaţă femeia mai avea în geantă 15 lei. „Dacă aş fi ştiut că suntem lăsaţi în voia sorţii, la spital, nici nu mai veneam aici. Preferam să jelesc pe patul meu, acasă, alături de familie. Bine că doctorii ne mai ajută, unii chiar au pus bani să luăm sedative, ca să nu ne mai doară locul operaţiei. Ce erau să facă, să ne lase să urlăm de durere? Au scos banii de pe card şi ni i-au dat.  Ne-au zis că nu sunt împrumut, să ne facem noi sănătoşi”, ne-a spus Maria. În jurul orei prânzului, femeia zăcea pe pat. Nu ştia ce să facă: să se îndrepte spre farmacie, pentru pastile, sau către supermarket, pentru alimente. Cu mâna întinsă pe piept, doljeanca se uita lung şi număra pe degete tabletele rămase, cât să-i aline durerea încă o zi. 

Aflaţi din Adevărul de Seară de sâmbătă, din Craiova, când spun medicii din conducerea SJU că vor fi aduse medicamente, la spital.

Cine credeţi că este vinovat pentru criza de medicamente din aceste zile, de la Spitalul Judeţean?

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite