Craiova: Bisericile din Craiova, pline de credincioşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În calendarele ortodoxe, pe 23 aprilie este sărbătorit Sfântul Gheorghe. Bisericile care poartă care poartă acest hram au fost astăzi în sărbătoare

Zeci de ortodocşi au încărcat coşurile cu bucate şi le-au adus la lăcaşurile sfinte, să facă ofrandă pentru cei morţi, botezaţi George, Gheorghe sau Georgeta. Bătrânii au fost primii care la ora 7.00 au deschis uşile mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, de la ieşirea din Craiova. Creştinii spun că în fiecare an ascultă, de hram,  slujba oficiată de ieromonahul Grigore Sandu.


Două colive: pentru morţi şi pentru vii


Stela Căplaru, de 72 de ani, a întins pe masa din faţa mănăstirii două colive, doi colaci, o sticlă de ulei, pentru candele, una de vin, o pungă cu făină şi prăjituri. Astăzi îşi pomeneşte socrul mort, serbează onomastica soţului, Gheorghe, şi a unui nepot. „Am presărat multă cacao pe colivă, pentru că îmi place aroma, parcă este cafea. De asemenea, pe coliva pentru cei vii am ornat o floare, din bomboane, iar pe cea pentru cei morţi garnisit o cruce, tot din bomboane, ca să aibă Dumnezeu grijă de sufletul celor morţi. Ca datină, lumea care locuieşte la case îşi agaţă flori,  în gard, în special cei care au fete de măritat”, ne-a vorbit Stela Căplaru.

Aflaţi cum au mai sărbătorit astăzi creştinii ortodocşi din Adevărul de Seară de joi, din Craiova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite