Craiova: Autorităţile din sănătate iau măsuri de prevenire a gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, medicii aflaţi Aeroportul Internaţional Craiova şi la punctele de frontieră de la Calafat şi Bechet le aduc la cunoştinţă oamenilor date despre simptomele gripei porcine.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a primit indicaţii de la Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) să se asigure că la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie  "Dr. Victor Babeş" există tratament specific acestei gripe.  

Ambulanţă specială, în caz de gripă porcină

„Am verificat astăzi dacă la Spitalul Nr. 3 sunt medicamente antivirale, un corp izolat, în situaţia în care vor apărea cazuri de gripă porcină, şi nu sunt probleme în acest sens. Dacă medicii vor diagnostica gripa menţionată, avem o ambulanţă specială cu care vom transporta pacienţii la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof.dr. Matei Balş” din Bucureşti. Controlăm în acelaşi timp unităţile spitaliceşti, să vedem dacă sunt dotate cu mănuşi şi măşti de protecţie. Am primit 1000 de doze de vaccin antiviral, dacă vor exista suspiciuni pentru această gripă”, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj. Acesta a mai precizat că fiecare persoană care se întoarce din ţări afectate de circulaţia noii tulpini de virus gripal şi care are febră şi simptome respiratorii să se prezinte de urgenţă la orice secţie de boli infecţioase.

Specialiştii sfătuiesc doljenii să-şi spele mâinile des

Conducerea Direcţiei sfătuieşte doljenii să fie foarte grijulii cu propria igienă, să se spele pe mâini foarte des. Dacă o persoană nu va avea batistă, în caz de tuse sau strănut, să folosească manşeta, dar să nu tuşească în palme. Alte recomandări venite de la medicii epidemiologi: dacă o persoană prezintă una dintre aceste semne să nu ia medicaţie la voia întâmplării, ci să fie consultată de un specialist.

“În caz de apariţie a unei boli respiratorii acute febrile, se vor avea în vedere următorele: izolarea la domiciliu, purtarea de mască care să acopere atât gura, cât şi nasul (inclusiv la domiciliu), anunţarea imediată a medicului de familie. În cazul în care medicul primar nu poate fi contactat sau persoana nu are medic de familie, se va prezenta de urgenţă la camera de gardă a unei unităţi de boli infecţioase (spital de boli infecţioase, secţia de boli infecţioase", se specifică în comunicatul DSP Dolj.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite