Craiova: Andronescu, revoltată de situaţia şcolii din Popoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Andronescu, revoltată de situaţia şcolii din Popoveni
Craiova: Andronescu, revoltată de situaţia şcolii din Popoveni

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a avut parte de o surpriză de proporţii ieri dimineaţă, atunci când a vizitat şcoala din Popoveni. Una din învăţătoarele de la şcoala vizitată de ministrul Educaţiei lipsea de la ore.

„Sunt două învăţătoare şi n-am găsit-o pe una dintre ele deşi era ora 9 şi trebuia să fie în clasă la ora 8. În fiecare din cele două clase, erau doar 3-4 copii şi erau departe de nivelul la care ar fi trebuit să fie la sfârşit de an şcolar”,a  spus Andronescu, care a precizat că i-a cerut şefei Inspectoratului Şcolar Judeţean, Lelioara Nicola, să facă o evaluare a tuturor şcolilor din judeţ.

Elevii romi învaţă în clase separate

Ministrul a mai spus ieri că nu i se pare normal ca într-o şcoală elevii de etnie romă să fie separaţi de ceilalţi elevi, aşa cum se întâmplă la unitatea de învăţământ din cartierul craiovean. „În vizită m-au însoţit şi reprezentanţii ONG-urilor care se ocupă de problemele romilor. Le-am adresat rugămintea de a se implica mai mult în dialogul între şcoală şi părinţi, pentru a-i determina pe aceştia să-şi aducă copiii la şcoală”, a precizat Andronescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite