Craiova: Amânarea tezei cu subiect unic nu le-a picat bine elevilor de la Cuza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au aflat aseară de la televizor că nu va mai fi grevă şi nici teză la română şi au răspândit vestea prin messenger. Majoritatea elevilor din clasa a opta, de la Colegiul Naţional “Elena Cuza”, ar fi vrut să susţină teza şi să scape de stres.

Cătălina Bîzîc, elevă într-a opta, spune că amânarea tezei nu face altceva decât să prelungească emoţiile. “Eu chiar învăţasem”, mărturiseşte tânăra. Şi Ionuţ Trandafir, colegul Cătălinei, ar fi vrut să scape de teză. “Eu sper să îmi rămână timp să învăţ şi la matematică”, afirmă elevul. Directorul Colegiului, Mircea Năstase a declarat că la prima oră erau la şcoală şi copiii din clasele I – IV, iar totul a decurs ca într-o zi normală. “Sunt poate mai puţini elevi la clasă şi din cauza faptului că aseară târziu s-a comunicat că nu mai este astăzi grevă şi nu toţi au aflat”, a adăugat acesta.

Sindicatele vor lua mâine o decizie în privinţa grevei

“Am ajuns la concluzia că noi trebuie să găsim alte metode, pentru că la vechile forme de protest Guvernul a devenit imun. Prin urmare, decizia noastră unanimă a fost să fie grevă generală”, a declarat Ion Cepoi, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Dolj. La ideea grevei nu renunţă nici Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ. “Vedem astăzi cum decurg discuţiile cu ministerul, iar apoi vom lua o hotărâre. A fost vorba doar de o amânare, nu de renunţare de protest”, a afirmat Constantin Rada, preşedinte FSLI Dolj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite