Craiova: Actori de 14 ani la trupa „Noryi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare sfârşit de săptămână, şcolarii cu vârste între 14-19 ani de la colegiul craiovean fac repetiţii pentru „Gaiţele”. Membrii trupei de teatru de amatori Noryi, tradus prin „cu capul în nori”, se pregătesc să joace o dramă, în manieră umoristică.

Coordonatorul grupului, actorul Marian Răţulescu, spune că orice adolescent sau tânăr poate fi integrat în trupă, cu condiţia să fie perseverent şi să aibă puţin talent. Nu se percep taxe. „Lucrez de două luni la Noryi. Din vechea formulă au rămas trei fete, în clasa a XII-a, care sunt şi iniţiatoarele grupului. Am început cu exerciţii de mişcare pentru acomodare, cunoaştere, am realizat jocuri de logică şi mimică. Fiecare repetiţie este precedată de un moment de concentrare colectivă, în care încercăm să închegăm o relaţie de echipă”, ne-a vorbit Marian Răţulescu.

 În fiecare marţi, între orele 13.30 – 16.00, şi duminică, între 09.30-12.00, tinerii doljeni vin în sala de festivităţi a colegiului ca să repete scene din „Gaiţele”. Georgiana Pungă are 19 ani şi este una din fondatoarele  trupei Noryi. Fata provine din Urzicuţa, studiează în Craiova, şi mărturiseşte că prima dată a intrat în pielea unui personaj în clasa a IV-a. S-a îndrăgostit de teatru. Georgeana a participat alături de colegi, la peste douăzeci de spectacole. La Bucureşti a câştigat premiul întâi într-un concurs cu participanţi din toate oraşele ţării. Îşi aminteşte că a fost Chiriţa, Albă ca Zăpada, iar în prezent este o gaiţă, din piesa cu acelaşi nume.

Detalii despre ceilalţi membri ai trupei puteţi citi astăzi în Adevărul de Seară Craiova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite