Crăciunul zilelor noastre a devenit o fabrică de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătoarea Naşterii Domnului a căpătat, în întreaga lume "civilizată", o semnificaţie mai curând comercială. Nici România aproape europeană nu face excepţie de la regulă

clipuri publicitare cu Moşi şi clopoţei, hituri de sezon, colindători care se gândesc mai mult la câştig şi prea puţin la vestirea Naşterii Domnului. Atât a mai rămas din Crăciun? Sub impactul modernizării şi globalizării, sărbătoarea Crăciunului plăteşte comerţului un tribut tot mai greu. Nici România nu face excepţie. Cercetătorii de la Muzeul Ţăranului Român afirmă că România din ce în ce mai europeană nu are cum să scape de tendinţa mondială. Totuşi, specialiştii ne dau şi un dram de speranţă: odată eliberaţi de "grija apartenenţei la Uniune", destui români vor căuta în satele din zonele îndepărtate ale ţării adevăratele tradiţii. Ei îşi vor putea afirma identitatea redescoperindu-şi rădăcinile.

Mesajele de Sărbătoare ale ierarhilor
Ca în fiecare an, capii bisericilor creştine se adresează credincioşilor. Fragmente din pastoralele ierarhilor ortodocşi, romano-catolici şi greco-catolici.
Amanunte in pagina Craciun

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite