Cozmin Guşă: "Asigurările pentru poştaşi s-au făcut ilegal"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poşta Română a fost acuzată că a derulat ilegal mai multe contracte de asigurări, încheiate cu firme de profil. Acuzaţiile au fost aduse, ieri, de liderul Partidului Iniţiativa

Poşta Română a fost acuzată că a derulat ilegal mai multe contracte de asigurări, încheiate cu firme de profil. Acuzaţiile au fost aduse, ieri, de liderul Partidului Iniţiativa Naţională, Cozmin Guşă, care a citat un raport al Curţii de Conturi.

Potrivit lui Guşă, în dosarul Poşta sunt implicaţi oameni din jurul premierului Tăriceanu, senatorul UDMR Verestoy Attila, fostul ministru al comunicaţiilor Zsolt Nagy, precum şi patroni ai unor firme mari de asigurări.

Din documentul Curţii de Conturi reiese că încheierea unor contracte cu firmele Astra, Omniasig şi Allianz Ţiriac s-a făcut fără aprobarea Consiliului de Administraţie şi fără licitaţii publice.

Mai mult, în poliţe au fost incluse şi persoane care nu sunt angajate ale companiei, cum ar fi soţii/soţiile şi copiii salariaţilor. Potrivit aceluiaşi raport, Poşta Română a făcut unele plăţi pentru prestaţii neonorate.

Cozmin Guşă a mai acuzat şi acordarea unor comisioane de 61% şi 66%, sume de trei ori mai mari decât practica obişnuită, şi implicarea unei firme intermediare, Continental Asig Galaţi, care la data întocmirii poliţelor nu era autorizată ca agent de asigurări.

Mai mult, într-unul dintre contractele încheiate cu Astra SA, în valoare de şase milioane de euro, în cazuri de furt, asigurarea s-a făcut pentru 10.453.000 de "factori poştali", adică aproape jumătate din populaţia ţării, în condiţiile în care până la 31.01.2006 numărul de angajaţi ai Poştei a fost de 34.902 persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite