Cozma vrea 4 milioane de euro de la statul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al minerilor Miron Cozma, condamnat la 18 ani de închisoare, a cerut la Tribunalul Bucureşti despăgubiri de 4 milioane de euro de la statul român. Motivul solicitării sale îl

Fostul lider al minerilor Miron Cozma, condamnat la 18 ani de închisoare, a cerut la Tribunalul Bucureşti despăgubiri de 4 milioane de euro de la statul român.
Motivul solicitării sale îl reprezintă faptul că, în opinia sa, ar fi arestat ilegal 178 de zile, întrucât ar fi sub puterea decretului de graţiere semnat de fostul preşedinte al României, Ion Iliescu. Numai că, după numai o zi de la semnarea decretului, Iliescu a dispus revocarea lui. Instanţa urmează să ia în discuţie solicitarea fostului lider al minerilor din Valea Jiului, în data de 13 noiembrie. Miron Cozma a cerut în iunie eliberarea condiţionată, însă instanţa a decis că acest lucru nu se impune, putându-se adresa cu o solicitare similară la începutul anului viitor. Miron Cozma mai are de executat mai puţin de un an de închisoare, prin contopirea pedepselor pe care le-a primit pentru implicarea în mineriada din 1991 de la Stoeneşti şi pentru cea din 1999 de la Costeşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite