Cozma, despăgubit cu 10.000 de euro şi de Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma trebuie despăgubit de statul român cu 10.000 de euro. Ieri, Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia lui Cozma la decizia

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma trebuie despăgubit de statul român cu 10.000 de euro. Ieri, Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia lui Cozma la decizia Tribunalului Bucureşti, care i-a acordat acestuia despăgubiri de 10.000 de euro pentru 178 de zile de arest, perioada cât a stat în închisoare după anularea decretului de graţiere.

Cozma solicitase despăgubiri de 4 milioane de euro, sumă pe care fostul lider al minerilor o consideră minoră în raport cu traumele suferite de el şi familia sa ca urmare a anulării decretului de graţiere semnat în decembrie 2004 de fostul preşedinte al ţării Ion Iliescu.

Decizia Curţii de Apel poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă. Indiferent de suma acordată lui Cozma drept despăgubiri, se certifică practic că a fost încarcerat ilegal. Reamintim că Miron Cozma a fost eliberat din închisoare în decembrie anul trecut, ca urmare a executării integrale a perioadei de 10 ani de închisoare. (Liliana Năstase)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite