Costel a refuzat 10.000 de euro de la Gigi Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prestaţia sa în cele două luni de concurs, "Pavarotti din Carpaţi" a primit 1.200 de euro Reporterii "Adevărul" au fost în vizită acasă la Costel, în localitatea Coslada,

Pentru prestaţia sa în cele două luni de concurs, "Pavarotti din Carpaţi" a primit 1.200 de euro

Reporterii "Adevărul" au fost în vizită acasă la Costel, în localitatea Coslada, lângă Madrid. Acolo am stat de vorbă cu Mihaela şi Ciprian Radu, familia care l-a găzduit pe tenor în timpul concursului. Aşa am aflat povestea vieţii din Spania a lui Costel Busuioc.

Ajuns în Spania în urmă cu doi ani, Costel Busuioc a fost ajutat de cei trei fraţi ai soţiei sale, stabiliţi în comunitatea Madrid. A locuit câteva luni în casa unuia dintre cumnaţi, după care a muncit în construcţii. Apoi s-a mutat într-o încăpere de la locul de muncă, până când a început concursul.

Acum un an şi jumătate, l-a cunoscut pe Ciprian Radu (38 de ani), originar din Botoşani. Cei doi au lucrat împreună şi s-au împrietenit. "Costel este o persoană foarte veselă. Aproape tot timpul cânta în timp ce muncea", spune Ciprian.

În noiembrie, românul a încercat să se înscrie la "Fiii lui Babel", însă fără succes. "Într-o zi, Costel mi-a spus că vrea să se înscrie la concurs, dar robotul vorbeşte repede şi el nu înţelege tot ce spune. Aşa că am sunat eu şi l-am înscris", povesteşte Ciprian.

Totodată, Costel s-a prezentat şi la preselecţia pentru emisiunea "Ai talent", difuzată de o altă televiziune. Premiul cel mare era în valoare de 150.000 de euro. Între timp, Costel a fost sunat de cei de la "Fiii lui Babel", care l-au invitat la preselecţie.

Apoi i s-a comunicat că este unul dintre cei 10 concurenţi aleşi. A doua zi, el a fost sunat şi de organizatorii emisiunii "Tienes talento", pentru a participa la selecţie. "Costel a decis să participe la <> , unde fusese deja admis. A considerat că are mai multe şanse să se lanseze în lumea muzicii, deoarece este o emisiune pentru cântăreţi", afirmă Ciprian.

I s-a recomandat o cură de slăbire

Costel a renunţat la locul de muncă şi s-a mutat în Coslada, în casa lui Ciprian, care locuia împreună cu soţia sa, Mihaela (34 de ani) şi cu cele trei fiice ale lor. "Costel avea nevoie de locuinţă doar sâmbăta şi duminica. I-am propus să se mute la noi", povesteşte Ciprian. El şi soţia l-au însoţit la fiecare preselecţie şi l-au sprijinit până la câştigarea concursului.

După ce a învins în prima gală, Mihaela i-a cumpărat un tort pentru a sărbători victoria. Apoi, organizatorii au sfătuit-o să-l supună pe Costel unui regim de slăbire. În weekend, producătorii emisiunii trimiteau pe e-mail partiturile pe care concurenţii trebuia să le studieze.

Costel exersa în casă: "Avem doi vecini de vârsta a treia, care sunt melomani. De obicei, sunt retraşi şi nu doresc să vadă pe nimeni, dar Costel le-a mers la inimă. Au aprins lumânări şi s-au rugat ca românul să câştige concursul.

După finală, au venit şi l‑au felicitat. Plângeau de bucurie", completează Ciprian. "Niciunul dintre noi nu consumă alcool şi nu ne place să mergem la restaurante. În seara victoriei, am cinat împreună şi am discutat despre concurs", spune Mihaela.

Salariul minim pe economie

Participanţii au primit salariul minim pe economie (28, 42 euro pe zi) din Spania, pe durata emisiunii, timp de aproape două luni. Premiul a constat într-un contract cu Sony Music. "S-au vehiculat multe zvonuri. La un moment dat, s-a spus că învingătorul va primi 8.000 de euro. Nimic mai fals. Toţi concurenţii au fost plătiţi cu salariul minim pe economie. Niciodată nu s-a discutat despre premii în bani, doar de contractul cu Sony", a afirmat Mihaela Radu, angajată la Sony Music.

Oferte refuzate de Costel

După victoria finală, fostul salahor a primit diverse oferte de lucru sau de sponsorizare, dar casa de discuri, care se ocupă şi de situaţia sa financiară, l-a sfătuit să le refuze pe toate:

Gigi Becali a anunţat în presă că vrea să-i dea un premiu de 10.000 de euro. Sony Music a fost de părere că banii ar trebui investiţi în satul Ghilad, Timiş, unde locuiesc soţia şi cei patru copii ai lui Costel.

Blue Air i-a oferit lui şi familiei sale transport gratuit cu avionul în toată lumea, dacă va deveni imaginea companiei.

O agenţie de voiaj din Spania l-a ademenit cu bilete gratuite de avion pe ruta Timişoara-Madrid.

O firmă de transport cu autocarul i-a oferit transport gratuit timp de doi ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite