Costel Busuioc şi-a regăsit părinţii şi fraţii după 16 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul "Fiii lui Babel" l-a transformat în vedetă şi l-a ajutat să-şi redescopere familia. Fraţii şi părinţii săi trăiesc într‑un cătun din Moldova. "Adevărul" a reuşit să

Concursul "Fiii lui Babel" l-a transformat în vedetă şi l-a ajutat să-şi redescopere familia. Fraţii şi părinţii săi trăiesc într‑un cătun din Moldova.

"Adevărul" a reuşit să ia ieri, "la cald", un interviu cu deja celebrul român.

Adevărul: Cum te simţi acum, după ce ai câştigat?


Costel Busuioc: Sunt foarte obosit, am dormit doar patru ore. Totul s-a întâmplat foarte repede. Este un vis devenit realitate şi încep să mă obişnuiesc cu ideea. Au fost multe momente în care eu am avut îndoieli.

- În ce condiţii ai fi de acord să te întorci în ţară?


- Eu am semnat un contract cu Sony Music şi, deocamdată, nu pot lua nicio hotărâre. Toate propunerile le voi discuta cu reprezentanţii casei de discuri. Sony Music mi-a oferit o mare oportunitate şi voi fi corect. Dacă, pe viitor, va trebui să iau o altă decizie, voi hotărî în funcţie de ceea ce este mai avantajos pentru familia mea. Pe primul loc sunt soţia şi copiii. Ei sunt marea mea pasiune, după muzică.

- Pentru a deveni un mare tenor, ai renunţa la cetăţenia română?


- Nu cred că este necesar. Singurul lucru pe care îl pot spune cu siguranţă este că, în cazul în care aş fi nevoit să aleg între a reprezenta România sau Spania la Eurovision sau la orice alt concurs internaţional, aş cânta pentru ţara mea. Nici nu aş sta pe gânduri.

- Te-ai gândit să-ţi aduci familia în Spania?


- În urmă cu câţiva ani, eu şi soţia am luat în îngrijire o bătrână, în schimbul casei. Ea a fost alături de noi în momentele grele, iar noi vom fi alături de ea până în ultima clipă. Oricât de mulţi bani aş avea, eu voi rămâne acelaşi şi nu voi uita de unde am plecat.

- Dacă ai avea milioane de euro, cum ai ajuta oamenii din România?


- Visul meu este să deschid o şcoală în care românii ortodocşi să înveţe Biblia. Mi‑aş dori şi să-i ajut pe copiii săraci să meargă în tabere, în vacanţe. Eu nu am avut această posibilitate în copilărie.

- Acum o săptămână, ţi-ai regăsit fraţii şi părinţii. Cum a fost posibil?


- Am zece fraţi şi, în urmă cu 16 ani, am pierdut legătura cu ei. A fost o conjunctură nefericită. Săptămâna trecută, pe un site, am citit un mesaj: "Costel, vărul şi fratele tău sunt alături de tine!". Am vorbit cu persoana responsabilă de acest site şi am rugat-o să‑mi facă rost de numărul de telefon al semnatarului. În mai puţin de 10 minute, îl aveam. L‑am sunat pe vărul meu, după care am vorbit cu părinţii şi cu fraţii mei. Credeam că nu o să-i mai găsesc niciodată.

- Vei ţine legătura cu ei?


- Sigur că da. O să-i sun des, o să-i vizitez şi o să-i ajut cu ce îmi stă în putinţă. Zilele trecute, mi-au spus că sunt hărţuiţi de jurnalişti. Se ascund în pădure ca să scape de ei. Părinţii şi fraţii mei sunt oameni simpli şi nu sunt obişnuiţi să dea interviuri. Eu mi-aş dori să fie lăsaţi în pace, să li se respecte dreptul la intimitate.

- De la cine ai moştenit darul de a cânta?


- Nimeni din familia mea nu a cântat până acum. Este o pasiune a mea. Eu am învăţat să cânt singur, cum am putut.

- Cum îţi vezi viitorul?


- Scopul meu este să mă perfecţionez ca artist acum. Niciun tenor nu s-a pregătit în doar două luni. Cred că greul abia acum începe, e nevoie de mulţi ani de muncă. Eu sunt hotărât să-mi urmez visul, oricâte sacrificii ar trebui să fac.

Primul album va fi lansat în mai


Sony Music se va ocupa temeinic de pregătirea artistică a lui Costel. Reprezentanţii casei de discuri doresc să-i acorde tot timpul necesar pentru a-i asigura o carieră pe termen lung. Sony Music va pune la dispoziţia românului profesori de limbile engleză, italiană, spaniolă, cultură generală, canto, teorie şi solfegii. În luna mai, Costel Busuioc va lansa împreună cu Sony Music primul său album, care va include majoritatea melodiilor interpretate de român în cadrul emisiunii "Hijos de Babel".

Reacţii de la guvern şi preşedinte

Guvernul român analizează posibilitatea organizării în Spania a patru concerte în aer liber susţinute de Costel, relevă Mediafax. Proiectul "Vocea României în Spania" este o iniţiativă a deputatului PNL Mirel Taloş: "Costel Busuioc poate fi imaginea României în Spania şi poate favoriza o atitudine pozitivă faţă de imigranţii români".
Preşedintele Băsescu l-a felicitat ieri, prin telefon, pe "Pavarotti din Banat".


Ştefan Timotei, primarul comunei ieşene Tomeşti, unde s-a născut Costel, îi va acorda titlul de cetăţean de onoare al comunei. Decizia survine după ce primarul din Ghilad, judeţul Timiş, unde locuiesc soţia şi cei patru copii ai tenorului, a anunţat că îi acordă acest titlu.
Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a spus ieri că doreşte să sprijine financiar organizarea mai multor concerte cu Costel în Spania. (Aura Bolboaşă)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite