Costel Busuioc încântă live publicul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Busuioc încântă live publicul român
Costel Busuioc încântă live publicul român

Câştigător al concursului "Fiii lui Babel", difuzat de un canal tv din Spania, românul Costel Busuioc susţine un concert live pe scena Sălii Palatului din Bucureşti. Timişoreanul

Câştigător al concursului "Fiii lui Babel", difuzat de un canal tv din Spania, românul Costel Busuioc susţine un concert live pe scena Sălii Palatului din Bucureşti.

Timişoreanul Costel, supranumit "Pavarotti din Banat", un zidar cu opt clase, în vârstă de 33 de ani, care a emigrat în Spania, i-a fermecat pe telespectatorii televiziunii publice spaniole în concursul de tip "Megastar" şi a devenit celebru peste noapte.

Faptul că a ieşit învingătorul concursului i-a schimbat radical viaţa. A lansat un album, "Costel", s-a mutat într-un apartament, în Madrid, unde locuieşte singur, a câştigat mai multe burse şi îi este mult mai uşor să-şi ajute familia.

Fostul zidar urmează acum cursuri de italiană, engleză, spaniolă, dar doreşte să participe şi la nişte cursuri de română, pentru a-şi perfecţiona limba maternă. În afară de aceste lecţii, Costel urmează şi ore de canto, teorie muzicală, solfegiu şi ritmică, pentru a deveni încet-încet profesionist, deşi drumul către acest nivel este unul lung şi anevoios.

Cântăreţul a ales pentru materialul său discografic de debut 10 piese din genuri variate, precum "Ojos de Espana", compusă de Bert Kaempfert, "Mattinata" de Leoncavallo, "Vivo" şi "Con la espuma del mar" de Jose Ramon Florez şi Gian Pietro Felisatti, "Che Gelida Manina", "E lucevan le stelle" de Puccini, "Yesterday" de Lennon şi McCartney sau "El mundo", compusă de Mecia, Greco şi Sbriccoli. Înregistrările albumului au fost realizate sub coordonarea lui Jose Ramon Florez, iar aranjamentul orchestral este semnat de Bob Painter, la care participă şi Orchestra Simfonică din Bratislava.

Concertul pe care Costel Bucuioc îl susţine duminică, 29 iunie, la Bucureşti, pe scena de la Sala Palatului, de la ora 19.00, face parte din turneul de promovare a primului său album. El va fi acompaniat pe scenă de Orchestra Simfonică din Bucureşti, condusă de bagheta dirijorului Marius Hristescu.

Biletele pentru acest spectacol pot fi achiziţionate de la magazinul VreauBilet din Unirea Shopping Center et. 2, de la Sala Palatului, Magazinul Muzica, sau se pot face rezervări pe site-urile www.vreaubilet.ro, www.bilete.ro şi www.blt.ro, iar preţul variază între 70 şi 300 de lei în funcţie de locul din sală.

Printre proiectele sale de viitor se numără încă două albume, dar şi faptul că îl însoţeşte pe Julio Iglesias în turneul pe care solistul îl susţine în această vară în România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite