Cosmin Contra, ultimul sezon la Getafe? - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În centrul atenţiei presei de astăzi se află opiniile tinerilor spanioli despre fenomenul imigraţiei, decizia fabricanţilor de telefoane mobile şi posibilitatea ca internaţionalul român Cosmin Contra să părăsească clubul de fotbal Getafe.

Alcala de Henares informează românii şi bulgarii, în limbile lor natale, despre dreptul de a vota,” informează „soitu.es”.
Primăria din Alcala de Henares a luat această decizie după ce Institutul Naţional de Statistică spaniol a redactat broşuri în engleză, franceză şi germană. Românii şi bugarii sunt două dintre cele mai importante comunităţi din Alcala, aşa că primăria a decis să editeze broşuri informative în română şi bulgară pentru cei 16.000 de compatrioţi şi 2.000 de bulgari cu vârste peste 18 ani.

Din 2012, telefoanele mobile vor avea încărcătoare universale” informează cotidianul naţional „El Pais”.
De la 1 ianuarie 2012, telefoanele mobile vor fi echipate, indiferent de marcă sau model, cu încărcătoare universale. La această hotărâre au ajuns 17 dintre principalii fabricanţi de telefoane mobile, în urma discuţiilor purtate la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile, organizat la Barcelona. Conexiunea universală va fi de tipul mini-USB, o variantă utilizată deja la majoritatea computerelor, la anumite tipurid e telefoane mobile sau camere digitale. Încărcătorul universal va permite scăderea cu 50% a consumului energetic necesar încărcătoarelor actuale.  

Cosmin Contra: Cred că acesta este ultimul meu sezon la Getafe” anunţă cotidianul sportiv „AS”.
Contractul internaţionalului român se va încheia în iunie şi nu va continua să joace la Getafe, cu excepţia cazului în care Ángel Torres nu îi va face o ofertă pe care să nu o poată refuza. „Nu am vorbit încă pe acestă temă. Dar dacă ar fi vrut să rămân, aş fi fost chemat la o discuţie cu preşedintele clubului. Oricum, am petrecut patru ani foarte buni aici”. Contra a recunoscut că în iarnă a primit câteva oferte de la cluburile de fotbal din România, dar şi că există posibilitatea ca după Mondialul din Africa, din 2010, să se retragă din fotbal.

25% dintre tinerii spanioli nu văd cu ochi buni fenomenul imigraţiei”, relevă cotidianul „ABC”.
Datele unui sondaj de opinie efectuat pe un eşantion de 1.436 de subiecţi cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani au fost prezentate ieri de Institutul pentru Tineret din Spania. Fenomenul imigraţiei este considerat negativ de 25% dintre tineri. Jumătate dintre cei intervievaţi consideră că prezenţa străinilor în Spania prezintă multe inconveniente, subiecţii susţinând că aceştia „fură” locurile de muncă ale spaniolilor, contribuie la micşorarea salariilor prin acceptarea unor retribuţii mult sub cele ale pieţei muncii şi cresc rata delincvenţei. Deşi 14% afirmă că ar vota un partid rasist şi xenofob, 80% dintre tineri spun că nu ar face acest pas.

După ce a jefuit 13 bănci, Roşcatul a fost prins” anunţă ziarul „Levante”.
Poliţia a reuşit să-l aresteze în Medina del Campo, Valladolid, pe unul dintre cei mai căutaţi infractori din Spania, românul I.I., de 23 de ani. Românul, cunoscut sub porecla de „Roşcatul”, a spart 13 bănci din Madrid, Barcelona,Valencia, Valladolid, Burgos, Toledo, Ciudad Real, Córdoba şi Benalmádena (Málaga).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite