Coşmarul traficului continuă în 2008!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Adriean Videanu a anunţat lucrările care vor strangula circulaţia rutieră anul viitor . Bucureşteni, pregătiţi-vă! Nici anul viitor nu vom scăpa de coşmarul traficului în

Primarul Adriean Videanu a anunţat lucrările care vor strangula circulaţia rutieră anul viitor .

Bucureşteni, pregătiţi-vă! Nici anul viitor nu vom scăpa de coşmarul traficului în Capitală. Vestea ne-o dă chiar primarul Capitalei, care susţine că, pe lângă alte şantiere deschise pe străzi, în 2008 se va da startul şi lucrărilor pentru culoarul Buzeşti-Berzei-Uranus. "Această zonă va fi mult mai dificilă decât acum. Timp de doi, trei ani cât vor dura lucrările, traficul, şi aşa greoi, va fi restricţionat", spune Videanu.

Lucrările din zona Uranus au fost deja atribuite şi pot începe în orice moment, iar pentru reorganizarea intersecţiei de la Răzoare a fost declanşată procedura de atribuire a lucrărilor.

În plus, calvarul de pe Şoseaua Colentina este departe de a fi încheiat, pentru că vor începe în scurt timp lucrările pentru pasajul suprateran care va traversa intersecţia de la Doamna Ghica. Şi pentru ca nimeni să nu spună că a fost luat prin surprindere, Administraţia Străzilor a început deja lucrările de modernizare a străzii Doamna Ghica.

Două dintre cele mai "ucigătoare" intersecţii, Lizeanu şi Tunari, vor fi afectate de şantiere şi în primăvara anului viitor. Nefinalizate în prezent, aici se vor relua lucrările la linia de tramvai. Alte străzi pentru care s-au atribuit deja contractele, iar lucrările pot începe dacă vremea o permite sunt General Berthelot, Luterană, Câmpineanu, Ştirbei Vodă şi Dimitrie Cantemir.

Ştefan cel Mare, gata pe 16 decembrie, la ora 8.00

Iar ca tabloul blocajelor să fie complet, Videanu a mai anunţat că se lucrează la un proiect de hotărâre pentru crearea benzilor unice pentru RATB pe toate străzile pe unde circulă mijloacele de transport în comun, precizând că doreşte "încurajarea transportului public în raport cu cel personal".

Primarul susţine că mijloacele RATB vor beneficia de un sistem GPS care să le permită obţinerea undei verzi dacă sunt în întârziere. Edilul-şef Adriean Videanu a precizat că, până la sfârşitul acestui an, Şoseaua Ştefan cel Mare va fi redată traficului "pe data de 16 decembrie, la ora 8.00".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite