“Coşmarul lui Obama? Propria soacră!”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele sindicatelor italiene din transporturi reprezintă şi astăzi un subiect de mare interes pentru majoritatea cotidienelor din Peninsulă. După grevele de săptămâna aceasta ale mijloacelor de transport în comun, ale transporturilor aeriene şi feroviare, pe data de 12 decembrie, sindicatul italian CGIL anunţă o mişcare de protest la nivel general împotriva politicii economice şi sociale a guvernului italian.

Coşmarul lui Obama? Propria soacră!”, titrează cotidianul “Corriere della Sera”. Coşmarul noului preşedinte american Barack Obama nu este nici liderul cubanez Fidel Castro, nici preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad , nici dictatorul corean Kim Jong-il, ci propria sa soacră. Marian Robinson, mama soţiei lui Obama, ameninţă că se va muta la Casa Albă, împreună cu noua “first family” americană.

Tren de mare viteză: o oră de la Milano la Bologna”, scrie tot cotidianul “Corriere della Sera”. Începând din data de 14 decembrie, în Italia va funcţiona un tren de mare viteză, care va lega nordul      de centrul Peninsulei. Astfel, pentru a ajunge de la Milano la Bologna, se va călători 60 de minute, iar de la Milano la Roma, doar 210 minute (mai puţin de trei ore).

Sindicatele din Italia sunt dezbinate: CGIL anunţă grevă generală pentru 12 decembrie, iar CISL o revocă”, anunţă cotidianul “Il Messagero”. Sindicatele din Peninsulă nu se mai înţeleg. Sindicatul  CGIL a anunţat ieri că pe 12 decembrie va avea loc o grevă generală în cadrul căreia se va protesta împotriva politicii economice şi sociale adoptate de guvernul Berlusconi. Tot în cursul zilei de ieri, sindicatul CISL a schimbat data grevei din învăţământ şi cercetare, programată îniţial pentru 12 decembrie.

Berlin: un seropozitiv se vindecă după un transplant de măduvă”, relatează cotidianul “La Stampa”. Medicii germani de la o clinică din Berlin au făcut publică o descoperire care ar putea fi revoluţionară pentru lupta împotriva SIDA. Un pacient american, în vârstă de 42 de ani, seropozitiv şi bolnav de lecucemie, s-a vindecat, după ce i-a fost efectuat un transplant de măduvă.

O altă zi fierbinte pentru bursele mondiale.Tokyo închide cu un indice negativ de -5,25%”, titrează cotidianul “La Repubblica”. Bursa din Tokyo a închis ziua de ieri în pierdere, cu un indice negativ de -5,25%. Pieţele bursiere europene au început ziua de azi pe roşu: Frankfurt – 0,49%, Paris -0,2%, Bruxelles -1,24%, iar Londra -1,03%. O situaţie de criză s-a înregistrat ieri şi la bursa americană de pe Wall Street, care a încheiat ziua cu un indice de scădere de -4,73%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite