Coşmar pe Valea Ţibleşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii comunelor bistriţene de pe Valea ţibleşului, grav afectate de viiturile provocate de ploile torenţiale, sunt de părere că "a venit Apocalipsa". Pe parcursul întregii zile, care

Localnicii comunelor bistriţene de pe Valea ţibleşului, grav afectate de viiturile provocate de ploile torenţiale, sunt de părere că "a venit Apocalipsa". Pe parcursul întregii zile, care parcă nu se mai termina, buldozerele aduse de la oraş au reuşit să deblocheze drumurile de acces. Sătenii şi-au găsit forţa necesară să participe la înmormântarea altor două victime ale dezastrului.
Primarul din Târlişua, ştefan Perhaiţă, nu s-a dezlipit nici măcar o clipă de oamenii îndureraţi. "Nu am ţinut cont că este ziua de duminică. Suntem creştini, dar trebuie să muncim în continuare (...) Ne-am luptat cu nămolul, molozul, deznădejdea (...) şi încă mai căutam morţi", a mărturisit primarul. În zona afectată au venit până acum multe ajutoare, dar şi forţă de muncă. În localitatea Ilişua a fost amenajat şi un adăpost cu 80 de paturi pentru eventualele persoane evacuate, însă localnicii din zonele calamitate au preferat să stea la rude sau să rămână în casele lor. Oricum, nici acolo nu ar fi avut curent electric...
cadavrele, duse la vale de ape
La Spermezeu s-a terminat degajarea drumurilor de acces, echipele specializate îndreptându-se spre satele aflate mai sus, pe munte. şendroaia, Oarvina, Lunca Sătească şi Cireaş sunt în continuare izolate.
"Acolo este grav de tot. Mai ales la Târlişua şi Cireaş. Peste noi au venit animalele lor luate de ape. şi morţi din Târlişua au fost găsiţi la noi, aduşi tot de ape, amestecaţi în pământ", spune Maria Berinţan, referent la Primăria Spermezeu. Zece morţi au inventariat, până acum, sătenii. Alte trei persoane sunt date dispărute: Gabriela Curtuţan, de 10 ani, a cărei mamă a fost îngropată ieri, Mirodona Nicolae şi Clapa Raveca, ultima din comuna Spermezeu.
Potrivit autorităţilor bistriţene, Zorica Bolbos, în vârstă de 23 de ani, a fost găsită moartă în centrul comunei Târlişua, în cursul zilei de sâmbătă. Tatăl ei, Ieronim, 61 de ani, şi sora sa, Ana Gafta, 26 de ani, au fost găsiţi morţi cu câteva zile înainte. La Târlişua, bilanţul morţilor a continuat cu Găurean Zaharia, 61 de ani, Cucură Maria, 79 de ani, Cocean Ludovica, 87 de ani, Rus Ioana, 67 de ani, şi Curtuşan Ana, 51 de ani. Aceasta din urmă a fost mama micuţei Gabriela, una dintre persoanele date dispărute de către rude. Din comuna Spermezeu, Baias Ana şi-a pierdut zilele în catastrofa viiturii, iar din Lunca Sătească a pierit Bolboş Mariana Daniele, în vârstă de numai patru ani.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite