Coruptia din Ministerul Finantelor da pe afara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seful Finantelor Publice Gorj, urmarit penal pentru complicitate la evaziune fiscala Parchetul de pe langa Tribunalul Judetean Gorj a inceput marti urmarirea penala a sefului Finantelor Publice din

Seful Finantelor Publice Gorj, urmarit penal pentru complicitate la evaziune fiscala
Parchetul de pe langa Tribunalul Judetean Gorj a inceput marti urmarirea penala a sefului Finantelor Publice din Gorj, Dumitru Udroiu. Acesta este acuzat de Parchetul de pe langa Tribunalul Judetean Gorj, in baza propunerilor facute de Inspectoratul Judetean de Politie Gorj, de complicitate la evaziune fiscala. Alaturi de Udroiu, in dosar, mai apar cateva persoane cu afaceri in industria alcoolului. Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, procurorul Gheorghe Constantinescu, a facut cunoscut faptul ca in dosar mai este cercetat omul de afaceri Mihai Barsescu, din Tg. Jiu, acuzat de instigare la evaziune, fals si uz de fals, precum si pentru complicitate la incalcarea legii contabilitatii. De asemenea, mai apar si Ion Beuran si Ion Tentis Drejnoiu, cercetati si ei pentru asociere in vederea comiterii de infractiuni, de evaziune fiscala, fals si uz de fals. Omul de afaceri aradean Dorin Vasile Hotos este si el considerat complice la evaziune, fiind acuzat si de asociere in vederea comiterii de infractiuni si de uz de fals. Cei in cauza sunt acuzati ca in perioada august-octombrie 2003 au cumparat si vandut, in mod repetat, un imobil din Tg. Jiu, majorand pretul acestuia in mod fictiv de la 67 de milioane lei la 60,6 miliarde lei in scopul majorarii artificiale a TVA de rambursat, dupa cum afirma procurorul Gheorghe Constantinescu. Acesta mai spune ca, in urma acestor tranzactii, cei implicati au beneficiat de o suma ce depaseste 9 miliarde de lei, bani proveniti din rambursare de TVA. Procurorul Gheorghe Constantinescu afirma ca ancheta Parchetului nu va dura mai mult de cateva saptamani. Dumitru Udroiu neaga acuzele ce i se aduc si spune ca nu are nici o legatura cu vanzarea imobilului despre care fac vorbire reprezentantii Parchetului Judetean. Dumitru Udroiu mai este acuzat de Clement Mocanu, cetatean american de origine romana, de fapte de coruptie, la PNA aflandu-se un dosar in care cetateanul american sustine ca a efectuat o serie de lucrari la casa familiei Udroiu, neplatite in totalitate, acuzandu-l astfel pe Udroiu de luare de mita.
Demascat de ziarul Adevarul,
Consilierul ministerial Ioan Lascau - 30 de zile de arest
Ioan Lascau, consilier in Ministerul Finantelor Publice si fost director al Directiei Generale a Finantelor Publice Bihor, a ajuns dupa gratii. Miercuri seara, Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele consilierului Ioan Lascau, sub acuzatia de trafic de influenta in legatura cu fapte pe care le-ar fi comis in luna decembrie a anului trecut. Concret, fostul director adjunct al DGFP Bihor ar fi pretins unui om de afaceri 18 miliarde de lei, promitand in schimb ca poate interveni pe langa functionari din cadrul unor ministere pentru decontarea mai rapida a unor lucrari de constructie realizate de respectivul investitor. Pentru ca deconturile erau facute cu intarziere, Lascau ar fi promis ca poate interveni pentru ca sumele sa fie platite mai repede. In schimb, sustin anchetatorii, Ioan Lascau ar fi perceput un comision de aproximativ 10% din suma ce trebuia platita omului de afaceri. Astfel, cele 18 miliarde de lei ar fi reprezentat comisionul pentru plata unor lucrari de constructii, valorand 185 de miliarde de lei. Surse judiciare afirma ca functionarii pe langa care a promis Lascau ca intervine provin din cadrul Ministerului Finantelor Publice si de la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite