Corpodean a fost mai bun decât Salomir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici iritat, nici vesel, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a vorbit despre scandalul declanşat de arbitrajele din ultimele etape. ştiind că este susţinut de Mircea Sandu, dar şi de

Nici iritat, nici vesel, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a vorbit despre scandalul declanşat de arbitrajele din ultimele etape. ştiind că este susţinut de Mircea Sandu, dar şi de Ionuţ Lupescu, Gheorghe Constantin nu se gândeşte la demisie, dar spune că, în comparaţie cu Ion Crăciunescu, fostul şef al arbitrilor, el nu ţine de funcţie şi poate părăsi Casa Fotbalului în două minute.

- Au fost mai multe acuze după partida dintre Dinamo şi Steaua. Să le luăm pe rând.
- În timpul meciului nici eu şi nici altcineva nu a putut să vadă lovitura francezului Thereau. După ce am vizionat caseta, am observat că decizia eliminării a fost corectă. În ce priveşte eliminarea lui Bănel Nicoliţă, s-a procedat după regulament. Eu nu pot să cred acum ce spun cei direct interesaţi despre ce i-ar fi spus arbitrul jucătorului.
- Per total, cum caracterizaţi prestaţia lui Corpodean? Au fost şi cazuri când a greşit: nu a acordat al doilea galben lui Tameş, şi cartonaşe de aceeaşi culoare lui Petre Marin şi lui Lovin.
- Cred că Corpodean s-a descurcat destul de bine. I-am dat nota 7. Are greşeli, fără discuţie, cel puţin cea de la Tameş, când se impunea cel de-al doilea galben, peste care nu se poate trece cu vederea. Dar în rest a fost o prestaţie normală.
- A fost mai bun decât Marian Salomir, la partida Steaua - Rapid?
- Fără discuţie, Corpodean a arbitrat mai bine decât Salomir.
- Patronul Stelei l-a acuzat pe Corpodean că a luat şpagă...
- Dacă are dovezi, să le prezinte şi, indiferent despre ce arbitru este vorba, acesta va fi exclus. De vorbe ne-am săturat. ştiu că aţi vrea să putem investiga şi noi, dar nu putem. Ce credeţi, că arbitrii sunt proşti să recunoască vreodată?
- În ultima săptămână, s-a strigat hoţii din toate părţile. Rapidul, Steaua, Poli Timişoara şi FC Argeş au acuzat dur arbitrajele.
- Suntem puşi într-o postură destul de jenantă. Este destul de simplu să strigi hoţii la modul general. Noi încercăm să ne vedem de lucru în continuare. Sper să dispară suspiciunile şi să fie un alt climat între oficialii cluburilor. Această încrâncenare se transmite şi suporterilor şi aţi văzut unde se poate ajunge. Trebuie să le suport eu pe toate. De câteva săptămâni parcă e un blestem. Oricum, arbitrajul a fost mereu discutat.
- În etapa a zecea urmează un nou derby, între Dinamo şi Rapid. Vă gândiţi la arbitri străini?
- Tot timpul m-am gândit. Am vrut mereu arbitri români, dar greşelile şi neîncrederea te fac să aduci străini. Este posibil ca la Dinamo-Rapid să aducem o brigadă de afară.
- George Copos vă vrea schimbat. Simţiţi că veţi fi demis?
- N-am primit niciun semnal, de nicăieri. Deocamdată nu-i momentul să mă gândesc la aşa ceva.
- Ion Crăciunescu ştia dinainte că va fi dat afară.
- Eu nu sunt ca Ion Crăciunescu, să ţin de scaun. Dacă mi se spune că nu mai este nevoie de serviciile mele, am plecat în două minute.
- Mircea Sandu a spus că penaltiurile neacordate adversarilor roş-albaştrilor la meciurile FC Argeş-Steaua sau Steaua-Rapid au fost greşeli voite.
- Este părerea dânsului. Este normal ca la o fază la care toate lumea vede că este penalty şi că se poate da fără probleme, iar "centralul" nu acordă nimic, ca toţi să spună că arbitrul nu avea cum să greşească, ci că nu a dorit să acorde lovitura respectivă. Eu nu pot să mă pronunţ aşa categoric.
- şeful FRF a spus că va propune Comitetului Executiv să se renunţe la observatorii care au copii arbitri şi ca testele de promovare a arbitrilor la Liga II şi Liga III să fie refăcute.
- Înţeleg iniţiativa preşedintelui. Dar problema este că aş vrea să ştiu dacă au fost lăsaţi în pace copiii observatorilor când aceştia au făcut greşeli. Cred că, din contră, au fost mai aspru pedepsiţi. Aşa că nu înţeleg această măsură. În ce priveşte examenul pentru cele două ligi, de fapt nici nu prea au fost examene. Au fost mai mult nişte restructurări, necesare odată cu restrângerea la mai puţine serii. Oricum, nu cred că au fost nereguli.

Salomir a rămas la mâna şefilor UEFA
Chiar dacă a susţinut că va încerca să îl retragă pe Marian Salomir de pe lista FIFA, din cauza prestaţiei avute la meciul Steaua - Rapid, şeful CCA, Gheorghe Constantin, s-a aflat la mâna votului membrilor CCA. Înainte de întocmirea listei, preşedintele CCA spunea că Salomir trebuie să coboare pe locul 11, pentru a pierde ecusonul FIFA. După calcularea punctelor fiecărui arbitru, Marian Salomir a ieşit însă pe locul 7, totul depinzând acum de câţi "centrali" din cei 10 doreşte să oprească FIFA. "La ultima vizită a şefului comisiei de arbitri UEFA, ni s-a spus că vor fi opriţi şase, restul urmând a fi rezerve", a comentat şeful CCA. Dacă oficialii UEFA vor decide însă că anul acesta vor avea nevoie de şapte arbitri din România, atunci Salomir ar rămâne cu ecuson FIFA. Lista cu cei 10 "centrali" îi cuprinde pe: Sorin Corpodean, Cristian Balaj, Alexandru Tudor, Augustin Constantin, Sebastian Colţescu, Alexandru Deaconu, Marian Salomir, Lucian Dan, Anton Heleşteanu şi Robert Dumitru. În ceea ce-i priveşte pe asistenţi, singura modificare este apariţia lui Eduard Dumitrescu în locul lui Dragoş Iliescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite