Corneliu Vadim Tudor, lăsat fără decoraţia "Steaua României"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, îşi vede micşorată de către preşedinţie colecţia de medalii şi decoraţii, drept sancţiune pentru prestaţia sa în ziua condamnării comunismului în

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, îşi vede micşorată de către preşedinţie colecţia de medalii şi decoraţii, drept sancţiune pentru prestaţia sa în ziua condamnării comunismului în parlament.

Cotroceniul a făcut ieri cunoscută semnarea decretului prin care preşedintele Traian Băsescu i-a retras lui C.V. Tudor decoraţia "Steaua României" în grad de Cavaler. Decretul prezidenţial a devenit rapid un nou motiv de şicane între cele două Palate, premierul Călin Popescu Tăriceanu folosindu-se de o serie de chichiţe procedurale pentru a tergiversa cât ma i mult contrasemnarea acestei măsuri.

Decretul de retragere a decoraţiei a fost semnat încă de joi de către preşedinte şi va apărea astăzi în Monitorul Oficial. Decizia survine după ce Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional "Steaua României" a solicitat, dar nu a primit niciun fel de scuze publice din partea liderului PRM pentru "comportamentul nedemn de un purtător al decoraţiei" dovedit în timpul şedinţei parlamentului reunit în care şeful statului a condamnat comunismul.

Potrivit acestui Consiliu, modul în care C.V. Tudor a înţeles să protesteze cu acea ocazie a afectat profund prestigiul Ordinului. "Răzbunarea e arma prostului! Tratez cu umor şi îmi este indiferent. Eu sunt membru al Academiei Papale şi nu mă afectează cu nimic această decizie. Ştiam ce e în capul lui Traian Băsescu. Pe mine mă îngrijorează soarta lui, pentru că cine s-a luat de mine a murit, l-a bătut Dumnezeu", a replicat liderul PRM. Politicianul peremist este bine cunoscut pentru colecţia de diplome, medalii, decoraţii şi alte distincţii la care nu ezită niciodată să facă trimitere când se iveşte prilejul.

De altfel, C.V. Tudor (foto )a ţinut să sublinieze că decoraţia în cauză i-a fost conferită de Ion Iliescu pentru merite deosebite şi contribuţie la aderarea României la UE.

Decizie contrasemnată tardiv de premier

Decretul prezidenţial a întâmpinat o serie de dificultăţi până la transpunerea sa în practică. Conform unor surse din cadrul preşedinţiei, actul a fost trimis premierului spre contrasemnare încă din data de de 30 martie 2007. Tăriceanu s-a conformat abia pe 24 mai, după ce a fost invocată, în prealabil, nerespectarea unor proceduri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite