Corneliu Iacobov, achitat în dosarul Rafo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Corneliu Iacobov, trimis în judecată, împreună cu alte trei persoane pentru prejudicierea rafinăriei Rafo Oneşti cu suma de 24.289.450 de lei a fost achitat ieri de

Omul de afaceri Corneliu Iacobov, trimis în judecată, împreună cu alte trei persoane pentru prejudicierea rafinăriei Rafo Oneşti cu suma de 24.289.450 de lei a fost achitat ieri de judecători.

Tribunalul Bucureşti a stabilit că infracţiunea de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi cea de spălare de bani, reţinută în rechizitoriu celor patru persoane, nu există, iar infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu, de care a fost acuzat Iacobov, nu este prevăzută de legea penală.

Instanţa a mai hotărât ca prejudiciul din dosar să nu fie imputat inculpaţilor şi a lăsat nesoluţionată partea privind latura civilă a cauzei. Procurorii au anunţat ieri că vor ataca sentinţa cu apel. Potrivit rechizitoriului, Corneliu Iacobov, Toader Găurean - administrator unic la SC Rafo SA, Liliana Luchian şi Marin Marin sunt acuzaţi că, în perioada 2000 - 2003, s-ar fi asociat în vederea prejudicierii Rafo cu aproximativ 240 miliarde de lei vechi.

Iacobov a stat după gratii două luni şi jumătate în această cauză, în primăvara anului 2005. "Cătuşele sunt de la Băsescu. Ce a dat, aia va primi!", striga Iacobov din boxă, în urmă cu trei ani.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite