Corina Drăgotescu îi răspunde lui Schwartzenberg: Elan stă prost cu nuanțele limbii române

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corina Drăgotescu răspunde  pe siteul impactnews.ro la declaraţia omului de afaceri Elan Schwartzenberg care spunea într-o conferinţă de presă, făcând referire la ziaristă, că "deocamdată nu ne-am arătat chiloţii unul altuia". Jurnalista povesteşte, pe acelaşi site, şi cum a fost atmosfera în redacţie după momentul "rupturii" şi cum, acum, oamenii "se întorc de la Willbrook cu rugămintea de a fi reangajaţi".

"O noapte agitată, cu război pe distribuție, la cablu. Dimineaţă erau aproape 200 de oameni care rămăseseră cu RTV. Pe unii încă îi mai curta Elan. Cătălin Striblea s-a dus la Willbrook să stea de vorbă cu Sergiu Toader, venit pentru o lună la Realitatea lui Elan. “Te-ai hotărât?”, l-a întrebat pe Striblea. “M-am hotărât, dar nu aici”, i-a replicat acesta. “Zău că nu te înțeleg”, a încercat Toader să continue discuția, fără niciun rezultat. În timpul ăsta noi, în partea cealaltă, la RTV am deschis emisia, la ora 11, cu Cristina Șincai.
 
Breaking News de pe frontul RTV
 
O oră de Breaking News interesantă, dar transmisă doar pe net și pe două societăți de cablu, însă totuși prima oră cu sigla RTV, care, în treacăt fie spus, e cam prea în unghiuri drepte. Greu și fără publicitate momentan, până se reglează lucrurile, pentru că Sebi a spus că a discutat cu Mihai Craiu și lucrurile vor intra într-o normalitate în scurt timp. Cristina Șincai le-a spus celor de la Willbrook, imediat după emisie, să nu mai dea promo cu ea, că a optat pentru Ghiță. Și Laura Chiriac la fel. Și mulți alții, de asemenea. Mai dau câteva nume, așa ca să rămână scrise. Sunt colegii mei care rămân la RTV: Cristian Zărescu, Mirela Voicu, Valentina Pufulescu, Marilena Nedelcu, Cătălina Porumbel, Simona Gheorghe, Eugen Chelemen (cel cu care am rămas și acum 6 ani, la Adevărul), Roxana Lupuianu, Marius Nițu, Lili Ruse (prietena mea), Anca Vlădică, Iulia Nagy, Mălina Popa (cel mai bun editor din România), Ioan Korpos. Mai sunt și alții, dar, din nou, îmi cer scuze că nu le știu numele tuturor.
 
Se întorc oameni de la Wilbrook
 
După prânz au început să se întoarcă de la Willbrook, cu rugămintea de a fi reangajați, o serie de colegi care, după ce au văzut cortul de acolo și că se transmite din trei care închiriate au preferat să se alăture RTV.  S-au intors si cei din regia de emisie, care plecasera aseara. Din păcate, una dintre producătoarele bune, care aseară ne-a asigurat emisia, Vera Secrieru, a plecat.
 
Elan și boii

Normal că ne-am uitat la conferința lui Elan. Am reținut doar că are în spate un grup de investitori israelieni și că dorește să-și ceară Ghiță scuze, nu știu pentru ce. Bineînțeles că toată lumea a râs copios la nefericita remarcă făcută la adresa mea, referitoare la “trasul de chiloți”. Aș fi vrut să-i spun atunci, pe loc, că, din nefericire, sutele de drumuri pe care le-am făcut prin spitale m-au învățat că lenjeria trebuie să fie frumoasă ca omul, din respect față de doctori. Evident, ar fi însemnat să iau la propriu declarația lui.
 
Apoi mi-am amintit că Elan stă, oricum, prost cu nuanțele limbii române. În urmă cu o lună ne-a trimis o scrisoare în care ne spunea că dorește să se implice în Realitatea pe principiul - și aici citez din scrisoare - “doi boi trag mai bine decât unul”.
 
Eu, în ecuația asta, n-am văzut decât unul.
"

Citiţi întregul editorial pe impactnews.ro
 

Realitatea TV s-a rupt în două

Transmisia postului de ştiri Realitatea TV, din Casa Presei Libere, a fost preluată brusc, duminică seară, de echipa de jurnalişti controlată de omul de afaceri Elan Schwartzenberg, care emite dintr-un alt sediu.

Aseară, la ora 18.04, în timp ce Dana Războiu prezenta ştirile despre cutremur, avându-l ca invitat, prin telefon, pe seismologul Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului de Fizică a Pământului, pe aceeaşi frecvenţă a apărut prezentatoarea Diana Enache. 

Mutarea, programată pentru 1 noiembrie

Elan Schwartzenberg şi Sebastian Ghiţă şi-au împărţit în ultimele săptămâni angajaţii. Ghiţă a sărit cu oferte pentru a atrage angajaţi din Realitatea Media. Astfel, mare parte dintre aceştia au trecut pe firma lui Sebastian Ghiţă (care va dezvolta postul RTV).

Potrivit unui anunţ al lui Elan Schwartzenberg de acum o lună, Realitatea Media urma să se mute în sediul Willbrook de la 1 noiembrie, dar mutarea a avut loc mai devreme, spre surpriza lui Ghiţă. Fostul manager de la Realitatea Media a refuzat să facă vreun comentariu până la închiderea ediţiei noastre.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite