Corecţii de peste 2% pentru toţi indicii bursieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bursa de la Bucureşti s-a menţinut pe scădere şi în şedinţa de ieri. Toţi indicii au închis pe roşu, iar cea mai mare depreciere, de 2,74%, a fost resimţită de indicele celor mai lichide

Bursa de la Bucureşti s-a menţinut pe scădere şi în şedinţa de ieri. Toţi indicii au închis pe roşu, iar cea mai mare depreciere, de 2,74%, a fost resimţită de indicele celor mai lichide acţiuni.

Indicele compozit al pieţei a pierdut 2,16%, iar acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) s-au ieftinit, în medie, cu 2,22%. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 8,8 milioane euro (32,4 milioane lei).

Lichiditatea bursieră a crescut cu 70% în prima parte a şedinţei, la 17,8 milioane lei, pe fondul numeroaselor ordine de vânzare introduse în piaţă de investitori, ceea ce a dus şi la o scădere a preţurilor, într-o primă etapă, în medie cu 1,03%.

Tranzacţii de 8,9 milioane lei cu SNP

Primele tranzacţii din piaţă au fost operate la preţuri în imediata apropiere a celor din sesiunea precedentă, indicele general, BET-C, fiind cu numai 0,14% sub nivelul de la închiderea de miercuri.Cel mai lichid emitent a fost, ieri, Petrom (SNP), care a cumulat aproape 9 milioane de lei. Acţiunile SNP s-au depreciat cu peste 2%. Topul lichidităţii a fost completat de SIF Moldova (SIF2), cu 3,4 milioane de lei, şi de BRD, cu 2,3 milioane de lei.

În segmentul SIF-urilor, acţiunile SIF Transilvania (SIF3) au înregistrat cea mai mare depreciere, de peste 4%. Procesul dintre acţionarul Daniel Stoica şi SIF Transilvania s-a amânat pentru data de 24 iulie, la cererea societăţii de investiţii.Ultima tranzacţie cu acţiuni SIF 3 a fost încheiată la 1,64 lei / titlu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite