Coppola face filme în România cu banii de pe vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francis Ford Coppola a hotărât în sfârşit să povestească publicului despre filmul pe care tocmai l-a încheiat, "Tinereţe fără tinereţe", inspirat din povestirea lui Mircea Eliade. Aşa a

Francis Ford Coppola a hotărât în sfârşit să povestească publicului despre filmul pe care tocmai l-a încheiat, "Tinereţe fără tinereţe", inspirat din povestirea lui Mircea Eliade. Aşa a ajuns să lucreze cu peste 52 de actori români, "oameni cu spiritul tânăr", şi cu o echipă care, după spusele sale, a fost 99% românească. "Acum, dacă mă uit la televizor, la un post românesc, imediat văd pe cineva cunoscut. A, uite-l pe Răzvan, zic!", adaugă el amuzat.
Coppola nu şi-a adus nici măcar operatorul cu el, aşa cum fac majoritatea regizorilor, care în general preferă un director de imagine cu care au mai colaborat. El l-a ales pe Mihai Mălaimare Jr, un operator tânăr, despre care spune că "speră că va rămâne la fel de tăcut şi de timid şi atunci când va fi celebru."
Coppola i-a dedicat o melodie înregistrată în România nepoatei sale, Romy
Revenit în România, a compus pentru nepoţica sa, Romy, în vârstă de 10 zile, pe care încă nu a văzut-o, melodia "La chanson de Romy Croquee". Prima oară a venit la noi însoţit de cealaltă nepoată a sa, Giancarla, în vârstă de 20 de ani. şi Sofia Coppola, l-a vizitat în timpul filmărilor, dându-i sfaturi pe ici, pe colo, ca de la regizor la regizor, spun cei prezenţi la filmare. La rândul său, patriarhul familiei declară că "nimeni nu ar fi putut regiza filmul "Marie Antoinette" (premiera în România, pe 22 decembrie) într-o manieră atât de unică". Pe de altă parte, vorbeşte cu multă căldură despre cât de educaţi şi de talentaţi sunt tinerii români cu care a lucrat, regretând că aceste aspecte pozitive despre România nu prea sunt ştiute.
Regizorul american va reveni să filmeze în România, chiar dacă vor creşte costurile de producţie
Deşi mulţi producători americani nu au tocmai cea mai bună părere despre modul "urechist" după care se face producţie la noi, Coppola s-a arătat mult mai indulgent, din poziţia unui om care tocmai a făcut un film de suflet, cu o echipă mică şi cu un mai mare interes pentru latura creativă. Dimpotrivă, a declarat el, "cred că metoda de lucru de aici mi-a schimbat modul în care vreau să fac filme. Pe viitor,

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite