Copilul de 7 ani: de la 100 kg la 80 kg în două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băieţel din Botoşani, care la doar 7 ani avea aproape 100 de kilograme şi era la un pas de infarct, urmează acum un regim strict şi a dat deja jos 20 de kilograme. Gabriel Măcărel

Un băieţel din Botoşani, care la doar 7 ani avea aproape 100 de kilograme şi era la un pas de infarct, urmează acum un regim strict şi a dat deja jos 20 de kilograme.

Gabriel Măcărel rovine dintr-o familie destrămată din comuna botoşăneană Tudora şi a fost crescut de bunici, de la vârsta de 4 ani. Aceştia nu i-au refuzat nicio poftă şi l-au hrănit cu ce au găsit prin cămară. La 7 ani, Gabriel prinsese proporţii: avea 105 kilograme, de trei ori greutatea unui copil normal, la vârsta lui.

În urmă cu două luni a ajuns la Spitalul de Copii Botoşani din cauza unei toxiinfecţii. De fapt, a fost abandonat acolo de mama sa, care nu s-a mai interesat apoi de el. "Abia respira şi ne temeam că la cel mai mic efort va face infarct", îşi aminteşte dr. Tamara Ciofu.

Medicii au descoperit uşuraţi că "micuţul" nu avea o tulburare endocrină, ci pur şi simplu era învăţat să mănânce mult şi haotic. Imediat l-au pus la regim: mese fără grăsimi şi dulciuri, la ore regulate, plus exerciţii fizice.

După două luni de regim şi de alergat pe bicicleta medicinală, Gabriel este cu 20 de kilograme mai uşor decât în ziua internării. Medicii cred că până la sfârşitul anului Gabriel va arăta ca un copil normal.

"Va ajunge un copil ca toţi ceilalţi atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic, pentru că îşi doreşte acest lucru şi munceşte pentru asta", a declarat Anna Maria Anghel, psihopedagog. Ancheta socială va stabili dacă Gabriel se va întoarce peste jumătate de an acasă sau va fi îngrijit de un asistent maternal.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite