Copila-mamă a ajuns la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Piatra Şoimului a anunţat că familia va pleca astăzi, însă fetiţa de 11 ani se află deja la clinica din Marea Britanie Familia din Neamţ stabilise încă de vineri

Primarul comunei Piatra Şoimului a anunţat că familia va pleca astăzi, însă fetiţa de 11 ani se află deja la clinica din Marea Britanie

Familia din Neamţ stabilise încă de vineri data sosirii la clinica britanică unde se va face avortul. Părinţii au decis să plece pe ascuns pentru a scăpa de ochii presei.

"Părinţii fetei au vrut să-şi ia măsuri de precauţie şi de aceea au preferat să plece sâmbătă seara. Ei doar au lăsat impresia că pleacă marţi spre Anglia", a declarat Niculai Nicorescu, primarul comunei Piatra Şoimului, judeţul Neamţ. Edilul din comuna nemţeană spune că insistenţa presei este un alt motiv pentru care familia a decis să ascundă faptul că va pleca sâmbătă, şi nu marţi, cum au anunţat iniţial.

"În ultima perioadă, televiziunile din România mai că se instalaseră la familia fetiţei violate în casă. Ca să scape de gura presei şi de atâtea interviuri, au spus că pleacă marţi din ţară", a precizat Georgeta Puică, asistent social în comuna Piatra Şoimului.

Şedinţă cu primarul

Familia fetei a aflat, vineri, decizia Ministerului Justiţiei, cea care punea în prim-plan posibilitatea de a face avortul în România.

După şedinţa de două ore din biroul primarului comunei, la care au participat doi reprezentanţi de la Protecţia Copilului, dar şi un medic, fetiţa a fost dusă la un control psihologic în Piatra Neamţ. "Starea fetei era una foarte bună, iar părinţii aveau biletele de plecare pregătite", a adăugat Georgeta Puică.

Mama fetei a născut tot de mică

În timp ce familia fetei a fugit pe ascuns de acasă, unchiul de 19 ani care a violat-o pe minoră rămîne în libertate. "Cercetările în cazul unchiului suspectat de viol stagnează pentru moment.

Nu putem emite mandat de arestare pe numele bărbatului, deoarece nu avem acordul judecătorilor care au cerut dovezi suplimentare care să susţină acuzaţia", a declarat Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Conform edilului comunei Piatra Şoimului, mama minorei însărcinate acum în luna a V-a are doar 26 de ani, adică a născut la vârsta de 14-15 ani. În familia minorei sunt în viaţă bunica de 50 de ani, dar şi străbunica, de 70 de ani.

Mămică în clasa a VII-a

O elevă de 14 ani din localitatea Baranca, Botoşani, a născut pe cale naturală, dar prematur, o fetiţă. Copila a rămas însărcinată după ce, timp de un an, a avut o relaţie amoroasă cu un tânăr de 20 de ani. Fata este elevă în clasa a VII-a şi pe toată perioada sarcinii a mers la şcoală. Tatăl copilului este cercetat penal pentru întreţinere de raporturi sexuale cu o minoră şi riscă până la şapte ani de închisoare. (Mihaela Iacob)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite