Copil sfâşiat de un rottweiler

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câinele de pază al unui băiat de bani gata a muşcat de cap un copil în vârstă de trei ani, a cărui stare era critică ieri seară.

Incidentul a avut loc sâmbătă seară în jurul orei 21.00, pe bulevardul Nicolae Titulescu din Cluj-Napoca. Vecinii spun că familia Ţiclea se întorcea acasă de la cumpărături, când s-au întâlnit cu proprietarul câinelui, Dan Cenan.

Copilul, Florin, a mângâiat animalul, care nu purta botniţă. Apoi, s-a îndepărtat de el, iar când s-a apropiat din nou de câine, cu o sticlă de suc în mână, animalul a sărit pe el şi l-a muşcat de cap. În câteva secunde, câinele pur şi simplu l-a sfâşiat pe copil. Proprietarul câinelui şi părinţii lui Florin l-au scos cu greu pe băiat din colţii câinelui şi au chemat Salvarea.

„Copilul a ajuns la noi plin de sânge, ţinut în braţe de tatăl său. Prezenta un traumatism cranio-cerebral prin muşcătura unui câine.

Muşcătura îi punea viaţa în pericol, de aceea copilul a fost transportat la Clinica de Neurochirurgie, unde a fost operat”, ne-a declarat directorul Spitalului de Copii din Cluj, dr. Ioan Figan. Ieri seară, doctorii erau rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire ale copilului.

Directorul Clinicii de Neurochirgie, Ioan Ştefan Florian, a declarat că micuţul se află în stare „critică”. „Medical, am făcut tot ce se putea face, dar copilul este în stare critică”, a spus Florian, citat de Mediafax .

Părinţii le-au spus vecinilor că starea micuţului este gravă. „Este cusut din cap în picioare”, ne-a spus unul dintre aceştia. Bunica băiatului, Eugenia Mocanu ne-a confirmat că starea copilului este critică. Aceasta susţine că, după ce a trecut de câine, animalul l-ar fi atacat, din spate, pe Florin.

„AŞ FI VRUT SĂ FIU EU ÎN LOCUL ACELUI COPIL“

Proprietarul câinelui, Dan Cenan, este fiul patronului firmei „Soclu”, care comercializează materiale de construcţii, Costel Cenan. Dan Cenan (30 de ani) locuieşte în apropiere de blocul familiei Ţiclea, pe strada Grăparilor, la o casă în a cărei curte ţine rottweilerul. Omul de afaceri era în Austria când a auzit de tragedie şi a venit urgent în ţară.

„Nu îmi vine să cred ce s-a putut întâmpla. Nu ştiu ce se întâmplă cu fiul meu. Pe mine nici nu m-a sunat. M-a sunat soţia să-mi spună şi atunci am venit acasă. Aş fi vrut să fiu eu în locul copilului acela”, ne-a declarat, ieri seară, Costel Cenan, un om de afaceri respectat în oraş.

Potrivit acestuia, fiul său şi-a anunţat târziu şi foarte pe scurt familia despre cele întâmplate, după care nu a mai dat niciun semn de viaţă. „Nu-mi răspunde la telefon. Nu ştiu unde poate fi, nu ştiu dacă a plecat din localitate sau nu. Cele mai multe detalii le-am aflat şi eu de la televizor”, a adăugat el. Costel Cenan ne-a mai spus că fiul său avea câinele de 2-3 ani. „I-am spus încă de la început că un asemenea câine nu e de el, nu e de ţinut în casă. Nici nu ştiu cum îl chema, pentru că nu am vrut să aud de el”, a încheiat Cenan.

IPOTEZĂ: A CREZUT CĂ I-A LUAT JUCĂRIA

Vicepreşedintele Federaţiei Române pentru Protecţia şi Controlul Animalelor, Radu Ţărmure, ne-a spus că, din câte a reuşit să afle, câinele ar avea o jucărie în forma unei sticle, iar atunci când l-a văzut pe copil jucându-se cu o sticlă de suc, ar fi considerat că i-a fost luat obiectul. Legea prevede că proprietarii de animale dintr-o categorie considerată ca periculoasă sunt vinovaţi în cazul producerii unui incident. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, stăpânului câinelui i s-a întocmit dosar penal pentu încălcarea Ordonanţei Guvernului nr. 55/ 2002 privind câinii periculoşi. „În funcţie de numărul zilelor de îngrijire pe care le va necesita copilul muşcat, stăpânul animalului va fi cercetat pentru vătămare corporală”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Raluca Seucan. (A mai contribuit şi Mihai Bacalu)

Stăpânul e de vină

Vicepreşedintele Federaţiei de Protecţie şi Control al Animalelor, Radu Ţărmure, a explicat că rottweilerul este un câine periculos, dar care nu atacă dacă este crescut şi tratat corect. „Vorbim despre lipsa de responsabilitate a unui cetăţean. Cel mai periculos animal de pe planetă este omul, care nu îşi gândeşte faptele, care nu ştie cum să se poarte cu animalele”, susţine Ţărmure. „Rasa rottweiler vine din Germania, este un câine de talie mare folosit în trecut mai ales pentru pază la turmele de animale”, a completat acesta. (Corina Brânduşan)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite