Copil de doi ani, „închiriat” de mama sa unui pedofil - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaniolul reţinut pentru împuşcarea celor doi români care nu s-au prezentat la lucru, deşi primiseră un avans, neagă acuzaţiile.

Un alt caz aflat în atenţia presei este cel al unui copil de doi ani şi jumătate, care se pare că a fost închiriat de mama sa unui posibil pedofil.

O româncă, suspectată că şi-a închiriat copilul unui presupus pedofil” titrează cotidianul „El Mundo”.
Garda Civilă investighează dacă femeia reţinută duminica trecută în Arcos de Jalon, Soria, a primit bani pentru a-şi închiria copilul de doi ani şi jumătate unui pedofil de origine română, cu cetăţenie belgiană. Proprietarul motelului în care copilul a fost lăsat singur cu adultul timp de patru nopţi a fost cel care a sunat la poliţie, semnalând un presupus abuz sexual. Băiatul de doi ani şi fata de opt ani a femeii suspectate au fost luaţi în custodie temporară de serviciile sociale spaniole.

Articolul „Dezvoltarea şi decăderea mijloacelor - pirat de transport internaţional” din ziarul „Levante” relevă prezenţa autocarelor care asigură transportul spre şi dinspre ţările de est, fără a avea însă licenţă de funcţionare în Spania, ceea ce aduce prejudicii companiilor autorizate.
Majoritatea acestor mijloace de transport merg spre România şi, datorită preţurilor mai mici practicate, atrag clienţii. Neavând licenţă, şoferii nu opresc niciodată în autogările oraşelor, ci parchează lângă staţii.
Un bilet spre România costă în jur de 50 de euro, în condiţiile în care firmele autorizate nu pot coborî preţul sub 80-90 de euro. Criza economică a înjumătăţit însă şi numărul clienţilor firmelor fără licenţă.

Spaniolul neagă că ar fi tras cu arma”, este titlul unui articol din „ADN”, în care este prezentat modul în care a pledat spaniolul acuzat de împuşcarea a doi români: nevinovat. Esteban R.S. recunoaşte că s-a certat cu cei doi români, însă neagă că ar fi tras asupra lor cu puşca de vânătoare. Arma a fost confiscată de poliţie , urmând a fi efectuate probele balistice.

Jumătate din populaţia din localitatea Ricla este de origine străină” informează „Heraldo de Aragon”.
Regiunea Valdejalon, cunoscută pentru recoltele de fructe, a atras mulţi străini din Spania. Cei mai mulţi s-au aşezat în localitatea Ricla, unde unul din doi cetăţeni ai oraşului este de origine străină. Din cei 3.700 de locuitori, 2.000 sunt autohtoni, iar 1.377 sunt români. În Ricla convieţuiesc oameni din peste 25 de ţări.

Numărul agenţiilor de mediere pentru străini va ajunge la 80 până la finalul anului”, anunţă cotidianul „ABC”.
În Comunitatea Valenciană funcţionează în prezent 45 de agenţii de mediere pentru străini, care deservesc peste 128.000 de persoane din România, Maroc, Bulgaria, Columbia, Ecuador.
Rolul acestora este de a facilita accesul străinilor pe piaţa muncii din Spania, de a-i orienta profesional şi social, oferind informaţii despre rezidenţă, muncă, sistemul sanitar şi cel de învăţământ sau despre subvenţiile pe care le pot solicita. Până la finalul lui 2009, Comunitatea Valenciană va dispune de 80 de astfel de centre.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite