Copil abandonat ca un câine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi părinţi din Valea Jiului şi-au lăsat băieţelul de un an şi jumătate pe un câmp, la 100 km de casă Copilul, Darius Luca, a fost găsit miercuri seara de o femeie din Simeria.

Doi părinţi din Valea Jiului şi-au lăsat băieţelul de un an şi jumătate pe un câmp, la 100 km de casă

Copilul, Darius Luca, a fost găsit miercuri seara de o femeie din Simeria. Părinţii lui vor fi decăzuţi din drepturi.

Luminiţa Herbei, femeia care a găsit băieţelul, le-a explicat poliţiştilor că micuţul era culcat pe iarbă, plângea şi îşi ţinea şapca lângă el. Era într-o zonă izolată dintr-un cartier periferic al Simeriei, aşa că l-a luat în casă de teamă ca nu cumva să fie muşcat de câini, iar apoi a sunat la poliţie.

"Au fost chestionaţi mulţi oameni din zonele din apropierea locului în care a fost găsit, dar nimeni nu ştia nimic de soarta lui", a declarat subcomisarul Marius Cosmoiu, de la Poliţia Simeria.

Părinţii au recunoscut abandonul

Cazul copilului a fost imediat mediatizat, iar poliţiştii aveau să primească joi seara un telefon de la o persoană din Valea Jiului care-l văzuse pe micuţ la ştiri. Un poliţist din Petrila a reuşit la scurt timp, pe baza informaţiilor primite, să-i identifice pe părinţii copilului care au 20 şi respectiv 22 de ani. Aceştia trăiesc într-un cartier rău famat aflat pe graniţa oraşelor Petrila şi Petroşani, şi au recunoscut că şi-au abandonat băieţelul.

"Părinţii au fost descoperiţi de poliţistul nostru, dar cazul l-am predat colegilor din Simeria. Am rămas şi eu stupefiat de fapta lor, mai ales că este un copil atât de frumos. De 12 ani de când lucrez în poliţie, nu am mai avut un asemenea caz de abandon", a spus subcomisarul Ovidiu Zaharia, şeful Poliţiei
Petrila.

I-a spus soţului că a internat copilul

Cei doi părinţi ai micuţului se numesc Verginica Luca (20 de ani) şi Mihai Luca (22 de ani) şi le-au spus anchetatorilor că au vrut să renunţe la copil pentru că nu au cu ce să-l crească. Băieţelul, Darius Luca, de la naştere şi până în prezent, a crescut în Centrul de Distrofici Petroşani, deşi este sănătos atât fizic cât şi mental. Miercuri, cei doi părinţi au luat băiatul de la Centrul din Petroşani şi s-au dus la Simeria cu intenţia să-l interneze într-un centru de plasament.

Tatăl copilului a rămas în gara din Simeria, iar mama a mers cu micuţul la Centru, însă acolo asistenţii i-au cerut mai multe documente în baza cărora să fie luat în plasament. Cum nu avea actele, Verginica Luca şi-a lăsat băieţelul în zona verde a unui bloc dintr-un cartier izolat şi i-a spus soţului ei că a internat copilul.

Vor fi decăzuţi din drepturi

Cei doi părinţi sunt cercetaţi pentru abandon şi vor fi decăzuţi din drepturi pentru fapta lor. Darius Luca se află în prezent internat la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva şi va fi încredinţat unui asistent maternal. În judeţul Hunedoara, în ultimele 12 luni, doar un singur caz asemănător a mai fost înregistrat la Brad, unde a fost abandonată o fetiţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite