Copiii-vedetă vor fi monitorizaţi de psihologi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Muncii are în dezbatere un nou proiect de lege, care prevede  cosultarea psihologică a copiilor-artişti care joacă în filme sau în reclame, sau a celor care fac sport de performanţă. În urma acestui proiect, părintii vor avea nevoie inclusiv de acordul Protecţiei Copilului şi nu vor mai avea voie să îşi lase copiii să lucreze mai mult de două ore pe zi.

Părinţii care obţin venituri de pe urma copiilor minori, vor avea nevoie de acordul Protecţiei Copilului înainte de semnarea oricărui contract. Mai mult, copiii vor trebui consutaţi şi de un psiholog şi, după caz, părinţii vor avea nevoie şi de avizul unui medic sportiv, în cazul micuţilor care fac sport de performanţă.
De asemenea, copiii sub un an nu au voie să muncească mai mult de două ore pe săptămână, repartizate în zile diferite, copiii între 1 şi 5 ani nu au voie sa depăşească două ore pe zi, iar cei până în 12 ani vor putea munci  patru ore pe zi. În cazul în care vor lipsi de la şcoală, instituţia de învaţământ aferentă  va trebui să emită o adeverinţă  în care să arate cum vor fi recuperate orele pierdute.

Sunt luate în vizor şi veniturile obţinute de minori, părinţii fiind nevoiţi să demonstreze cu facuri cum au cheltuit banii primiţi.
Neobţinerea acestor autorizaţii se va pedepsi cu amenzi usturătoare:  între 1000 si 5000 de lei pentru părinţi şi între 5000 şi 10.000 de lei în cazul organizatorilor, potrivit tvr.ro

La noi sunt cunoscute două cazuri de copii ai căror părinţi au fost acuzaţi de exploatare. Este vorba despre Cleopatra Stratan, fiica lui Pavel Stratan şi depre Giuliano Stroe, copilul care la vârsta de cinci ani a obtinut premiul de “cel mai puternic copil din lume”. Părinţii ambilor copii au fost acuzaţi că îşi chinuie copiii pentru a obţine bani de pe urma lor, deşi micuţii susţin că sunt foarte pasionaţi de ceea ce fac.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite