„Copiii ţiganilor români merg la şcoală” - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele locale din Madrid surprind momentul în care copiii ţiganilor de naţionalitate română, care locuiesc în satul improvizat „El Gallinero”, din marea tabără ilegală Caniada Real, de lângă Madrid, merg pentru prima dată la şcoală. Javier fernandez Lasquetty, consilierul pentru imigraţie al comunităţii Madrid, spune că s-au cheltuit aproape 600.000 de euro, în ultimii trei ani, cu programe de integrare pentru imigranţi.

Aproape 600.000 de euro pentru a putea facilita integrarea imigranţilor”, relevă publicaţia „Gente”. Din 2005 şi până în prezent, comunitatea Madrid a alocat aproape 600.000 de euro în programe şi activităţi care îşi propuneau integrarea imigranţilor din zonă. Informaţia a fost oferită ieri de către consilierul pentru imigraţie, Javier Fernandez Lasquetty.

Patru români condamnaţi pentru trafic de persoane între Bucureşti şi Badajoz”, publică ziarul „Hoy”. Judecătoria din Badajoz, provincia Extremadura, a condamnat ieri la 11 ani de închisoare patru români acuzaţi că făceau trafic de persoane. Aceştia înşelau conaţionali cărora le promiteau locuri de muncă în agricultură, cerându-le 250 de euro, după care dispăreau cu banii.

Regula de trei simplă”, intitulează ziarul „El Mundo” articolul de opinie din pagina doi. Cu un simţ al umorului bine dezvoltat, autorul articolului oferă formula care, crede el, aduce soluţionarea crizei economice: înmulţind marocanii cu columbienii şi împărţind la români, ar fi soluţia ieşirii din criză.

Copiii din El Gallinero merg la şcoală”, informează ziarul „ABC”. Atraşi de faptul că este pentru prima dată când trec pragul unei şcoli, cei 41 de copii ai ţiganilor de naţionaluitate română care locuiesc în satul improvizat, El Gallinero, au început ieri orele. În zonă trăiesc 141 de minori neşcolarizaţi, dintre care 65 şi-au manifestat dorinţa de a merge la şcoală. Dintre aceştia, doar 41 au ajuns, efectiv, să înceapă ieri orele de curs.

Au fost arestaţi nouă români pentru furt de cablu şi fier vechi în localităţile Sangarcia şi Ortigosa del monte”, scrie „El adelanto de Segovia”. În total, nouă români, dintre care un minor de 18 ani, au fost arestaţi în provincia Segovia, fiind acuzaţi de furtul de cablu de cupru şi fier vechi în numeroase sate din zonă. Se estimează că este vorba de aproximativ o tonă de material furat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite