Copiii imigranţilor, condamnaţi la izolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un caz de violenţă în care a fost implicat copilul unor imigranţi a determinat conducerile mai multor şcoli să ceară părinţilor străini să semneze un "contract de integrare", care prevede

Un caz de violenţă în care a fost implicat copilul unor imigranţi a determinat conducerile mai multor şcoli să ceară părinţilor străini să semneze un "contract de integrare", care prevede plata unei amenzi în cazul în care refuză integrarea socială şi, în cazuri extreme, chiar repatrierea.
Ministrul învăţământului german, Annette Schavan, vrea ca elevii agresivi să fie duşi la internat, iar liderul creştin-socialilor bavarezi, Edmund Stoiber, cere ca şcolarii care nu vorbesc bine limba germană să nu mai fie acceptaţi în şcolile normale.
"Din septembrie intră în vigoare următoarea regulă: copiii care nu vorbesc limba germană nu vor mai putea fi înscrişi la şcolile normale", a declarat liderul conservatorilor bavarezi, Edmund Stoiber.
"Copiii aceştia trebuie să meargă mai întâi în clase speciale", a adăugat el. Stoiber, care este şi ministrul landului Bavaria, şi-a sfătuit omologii din celelalte landuri să preia modelul. Bavarezul a spus clar că, în Germania, comportamentul din Bronxul newyorkez nu este acceptat. Landul condus de Stoiber va fi şi primul care va trage concluzii de pe urma "actelor de violenţă comise de copiii străini". Mai mulţi politicieni germani cer înăsprirea legilor imigraţiei şi chiar ca elevii care nu vorbesc germana să nu fie deloc şcolarizaţi. Cine se bate la şcoală să fie exmatriculat, iar copilul de imigrant care nu se poate integra în comunitate să părăsească împreună cu părinţii ţara. "Pentru cazurile extreme de violenţă ar trebui să se găsească o soluţie pentru mărirea numărului de locuri în internate", a spus, la rândul ei, ministrul conservator al învăţământului, Annette Schavan. Ea le-a recomandat părinţilor să nu chiulească de la consultările cu profesorii copiilor lor.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite