Copiii îi cer primarului mai multă siguranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de clasa a II-a vor limitatoare de viteză pe trecerea pietonală de lângă şcoală. Şapte elevi de la Şcoala Generală „Avram Iancu” i-au trimis scrisori primarului Ovidiu Creţu.

Ei cer reinstalarea limitatoarelor de viteză pe trecerea de pietoni de lângă şcoală, dar şi asigurarea prezenţei poliţiştilor în stradă la orele amiezii. Demersul copiilor vine în contextul în care, joia trecută, Matei Moisil, elev în clasa a II-a A la Şcoala Generală „Avram Iancu”, a fost accidentat de o maşină, în timp ce trecea stradă mergând la şcoală.

O sperietură îi va rămâne amintire

„Eu am fost accidentat de oglinda unei maşini care mergea în viteză foarte mare. M-a lovit în piept! Trebuie să puneţi piedici la trecerile de pietoni ca să nu mai sufere cineva! Ar fi bine dacă aţi pune poliţişti şi la ora 12.00”,  scrie Matei într-o scrisoare trimisă din proprie iniţiativă „domnului primar”, sub titlul „Vrem siguranţă pe şoselele oraşului Bistriţa!”. Deşi nu s-a acccidentat, Matei spune că incidentul l-a făcut mai prudent.

,,M-a durut câteva zile pieptul şi mi-a fost frică să mai trec strada. Am avut şi ceva de învăţat din această experienţă. Sunt foarte atent acum când sunt pe stradă”, povesteşte copilul. Învăţătoarea clasei Marinela Rus spune că Matei a avut noroc, dar că oricând se poate întâmpla ceva mai grav. ,,Limitatoarele sunt necesare, iar copiii nu se simt în siguranţă când vin la şcoală. Ei vor să vadă poliţiştii cât mai aproape de ei”, explică învăţătoarea.

Solidaritate la doar opt ani

Incidentul în care a fost implicat Matei i-a sensibilizat foarte mult pe colegii de clasă, toţi cei 26 de copii solidarizându-se cu el. ,,Îmi doresc ca străzile să fie mai sigure”, spune colega lui, Claudia. Darius, un alt coleg al lui Matei, vrea ca primarul să ia act de cererile lor: ,,Să ia primarul măsurile pentru şoferi, că mulţi nu respectă trecerile de pietoni”.

Învăţătoarea povesteşte că elevii s-au organizat singuri şi nu i-a îndrumat nimeni. ,,Scrisorile le-au scris toţi. Eu am ales doar câteva, pentru că nu se puteau trimite toate”, mai explică învăţătoarea. La şedinţa Consiliului Local de ieri seară, Ovidiu Creţu a promis că va lua legătura cu copiii şi le va asculta doleanţele.

Primarul va vorbi cu elevii

În acelaşi timp, şeful Poliţiei Rutiere Bistriţa, subcomisarul Ionel Pop, a dat asigurări că se vor căuta soluţii. ,,O să facem patrule cu poliţia comunitară şi vom asigura şi fluidizarea traficului, în timpul orelor de după-masă”, a spus acesta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite