Copiii abandonaţi se luptăsă rămână în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

aurolac, asta mănânc, îmi mai iau salam cu pâine... Asta când e linişte... că ne ia comunitara şi ne bate cu bâta. Ne duce în pădure la Ploieşti şi ne lasă acolo, chiar şi iarna, în

aurolac, asta mănânc, îmi mai iau salam cu pâine... Asta când e linişte... că ne ia
comunitara
şi ne bate cu bâta. Ne duce în pădure la Ploieşti şi ne lasă acolo, chiar şi iarna, în picioarele goale... ca să îngheţăm acolo". Secretarul de stat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Bogdan Panait, a mers, ieri, în diferite zone din Capitală, pentru a identifica minorii care trăiesc în stradă, obligaţi să muncească sau să cerşească. La doar câteva minute, Florin a fost luat de poliţie, împreună cu un reprezentant al Direcţiei pentru Protecţia Copilului din sectorul 1, care a spus că va căuta o formă de protecţie pentru acesta. Florin a început să plângă, urlând după punga cu aurolac.
Regula străzii e una singură: cel mai tare învinge. Grupaţi în găşti, aurolacii din Capitală au zone de acţiune foarte bine delimitate. Când se intersectează, iese scandal. Fiecare grup are misiunea lui. În zona staţiei de metrou Grozăveşti, sub cărămizi, printre gunoaie, trăiesc 13 persoane, dintre care o fată de 16 ani şi copilul ei de şase luni. Nimeni nu munceşte. Banii vin din cerşetorie. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului i-au propus mamei, în repetate rânduri, să stea într-un centru maternal împreună cu bebeluşul. Aceasta a refuzat şi ieri acest lucru, spunând că nu îl poate lăsa pe tatăl copilului să doarmă singur în stradă. Unul din membrii grupul s-a dezbrăcat în pielea goală în faţa şefilor de la Protecţia Copilului.
Bogdan Panait a vizitat şi Centrul de plasament pentru copiii străzii "Cireşarii", din sectorul 5 al Capitalei. Majoritatea copiilor de aici aveau dizabilităţi. "Sunt copii cu handicap deşi nu au voie să se afle aici, întrucât ei nu primesc o îngrijire specializată. Nici rampă nu au. Unii sunt trecuţi şi de vârsta de 18 ani. Vom reevalua serviciile de la nivelul Capitalei. Este necesar să găsim soluţii de înfiinţare a noi centre de plasament", a declarat Panait.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite