Copii "hrăniţi" cu o cârpă înmuiată în apă cu zahăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă şi un băieţel de un an şi jumătate şi, respectiv, de doi ani şi jumătate din Rădăuţi au fost luaţi de Direcţia pentru Protecţia Copilului Suceava din sânul familiei după

O fetiţă şi un băieţel de un an şi jumătate şi, respectiv, de doi ani şi jumătate din Rădăuţi au fost luaţi de Direcţia pentru Protecţia Copilului Suceava din sânul familiei după ce angajaţii acestei instituţii au descoperit că micuţii trăiau alături de mamă şi de bunică în condiţii inumane.

Plini de păduchi şi de râie, copiilor li se dădea "să mănânce" o cârpă înmuiată în apă cu zahăr şi, din când în când, mai primeau de la cea care le-a dat viaţă şi câte o bucată de mămăligă rece.

700 de lei, venitul lunar al familiei

În locuinţa familiei, cei doi copii erau închişi într-o cameră insalubră, fără geam şi fără energie electrică. "Pe fondul băuturilor alcoolice, femeile nu se mai gândeau la cei mici, ci doar la viaţa lor dezorganizată. Mama copiilor are 30 de ani, iar bunica are 59. Nu se pune problema că nu pot să-şi crească copiii, mai ales că au şi venituri de peste 700 de lei lunar.

Este vorba de iresponsabilitatea mamei, pe care nici nu o mai interesează soarta copiilor săi", ne-a declarat, ieri, şefa Serviciului de evaluare a situaţiei de risc pentru copil din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Veronica Măciucă.

Bunica recunoaşte că ar avea cu ce să-i crească pe nepoţi şi-i vrea înapoi. "Eu îi vreau acasă. Neapărat! Neapărat! Am pensie. Am lucrat casieră la gară. Am cu ce trăi. Fata mea nu lucrează nimic. Eu îi vreau acasă pe copii, doar sunt nepoţii mei", ne-a declarat Elena Romaşcanu. Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Suceava spun însă că nici nu se pune problema ca minorii să se întoarcă în mediul de unde tocmai au fost luaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite