Cooperare între Poliţia Română şi comunităţile de romi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infracţiunile comise atât pe teritoriul ţării noastre, dar şi în alte state de către cetăţenii rromi de naţionalitate română, că şi desele scandaluri apărute în ultima perioadă

Infracţiunile comise atât pe teritoriul ţării noastre, dar şi în alte state de către cetăţenii rromi de naţionalitate română, că şi desele scandaluri apărute în ultima perioadă în comunităţile de rromi reprezintă un semnal de alarmă pentru autorităţile de la Bucureşti.

Astfel, conducerea Inspectoratului General al Poliţiei şi reprezentanţii comunităţii de rromi s-au întâlnit, ieri, pentru a pune la punct modalităţi de rezolvare a problemelor ce vizează această minoritate. Îmbunătăţirea nivelului de trai, integrarea pe piaţa muncii şi incluziunea socială a rromilor, alături de dezvoltarea relaţiei între poliţie şi rromi sunt primele măsuri care trebuie luate, pentru crearea unui climat de siguranţă.

La nivelul IGPR există deja mai multe parteneriate între structurile speciale de prevenire a criminalităţii, organizaţiile rrome şi ONG-uri cu preocupări în domeniu. Mai mult, au fost demarate campanii de informare pentru promovarea carierei de poliţist în rândul tinerilor aparţinând minorităţilor etnice.

Acestea au drept scop creşterea numărului de reprezentanţi ai rromilor în structurile poliţie. Mulţi dintre agenţii de poliţie români, au fost pregătiţi pentru a interveni în prevenirea şi stingerea conflictelor şi a infracţionalităţii în comunităţile de rromi. (Valeria Cupă)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite